Agent de poliție judiciară, trimis în judecată de DNA pentru luare de mită și trafic de influență. Ar fi cerut 300.000 de euro pentru a interveni într-un dosar

Agent de poliție judiciară, trimis în judecată de DNA pentru luare de mită și trafic de influență. Ar fi cerut 300.000 de euro pentru a interveni într-un dosar
Foto: Inquam Photos / Alexandru Busca

Un agent de poliție judiciară din cadrul IGPR, Direcția de Investigare a Criminalității Economice, a fost trimis în judecată de DNA, în stare de arest preventiv, pentru luare de mită, trafic de influență și folosire de informații ce nu sunt destinate publicității, în scopul de a obține bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Agent de poliție judiciară, trimis în judecată de DNA

Alături de polițistul Mihai-Cătălin Bîrzăran a mai fost trimis în judecată un inculpat, în stare de libertate, pentru dare de mită și trafic de influență.

Procurorii susțin că, în perioada 28 septembrie – 30 decembrie 2022, Mihai-Cătălin Bîrzăran, în calitate de lucrător de poliție judiciară delegat să efectueze activități de urmărire penală într-un dosar aflat în lucru la Parchetul General, ar fi pretins de la celălalt inculpat (persoană vizată în cauza respectivă) cercetat pentru săvârșirea unor infracțiuni de evaziune fiscală și delapidare, suma de 300.000 euro (200.000 euro pentru sine și 100.000 euro pentru un intermediar).

Potrivit DNA, banii respectivi ar fi fost pretinși cu promisiunea că:

  • acesta ar face cercetări într-un anume sens, astfel încât prejudiciul să fie stabilit într-un cuantum redus precum și pentru a propune o soluție de clasare în cazul infracțiunii de evaziune fiscală;
  • acesta ar interveni la procurorul de caz (asupra căruia a lăsat să se înțeleagă că ar avea influență) astfel încât acesta din urmă să dispună soluția clasării pentru infracțiunea de evaziune fiscală și să încheie un acord de recunoaștere a vinovăției cu persoana vizată pentru infracțiunea de delapidare.

În același context, între 14 și 30 decembrie, Mihai-Cătălin Bîrzăran i-ar mai fi transmis aceleiași persoane informații nedestinate publicității din dosarul respectiv, dar și cum se vor derula cercetările în continuare.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`