Află cât de ușor poți transforma timpul de joacă cu copilul tău într-o comunicare eficientă

Află cât de ușor poți transforma timpul de joacă cu copilul tău într-o comunicare eficientă

Petreci timp distractiv cu copilul tău prin joacă ? Știai că îl poți combina cu tehnici bune de comunicare dar și cu construirea unei relații mai puternice cu acesta?

Timpul petrecut cu copilul tău, atunci când vă jucați poate deveni unul extrem de benefic, dacă te vei concentra asupra comportamentelor bune ale puiului tău și îl vei încuraja. 

Folosește-te de acest timp pentru a-l asculta în mod activ, a exersa tacticile de laudă, de imitare și a putea descrie mult mai bine comportamentului lui. O dată ce vei știi foarte clar toate aceste lucruri îți va fi mult mai ușor să menții o relație echilibrată cu el, zilnic. 

Alege jocuri interactive

Acum piața jucăriilor este una imensă și s-ar putea să te simți copleșită. Alege tractoare copii cu pedale de pe DROOL.RO care îl încurajează pe copilul tău să fie creativ și să interacționeze cu tine. Jocurile interactive sunt cea mai bună alegere pe care o poți face pentru a-i dezvolta comunicarea. Acum este momentul perfect pentru a-l încuraja să nu se joace singur ci să își dezvolte abilitățile de comunicare cât și cele creative. 

Nu uita să alegi mereu jocurile potrivite vârstei lui. 

Petrece cel puțin 5-10 minute pe zi, jucându-vă

Timpul cu copilul tău poate fi petrecut în multe feluri. Dar, atunci când alegi ca acele 5-10 să fie dedicate timpului de joacă mai special, în care să fii foarte atentă la comportamentul lui poate fi destul de epuizant. 

Așadar, ia-ți cel puțin 5-10 minute pe zi, pentru un astfel de moment și exersează. 

Fii consecventă

O dată ce ai decis că vei avea un astfel de moment de joacă cu copilul tău este important să nu renunți. Atât el, cât și tu aveți nevoie de timp pentru a vă putea concentra atât pe distracție cât și pe laude, descriere, comunicare, imitație și ascultare activă. 

Cu cât va trece timpul făcând asta, în mod constant, cu atât veți deveni din ce în ce mai buni și veți crea o relație tot mai frumoasă. 

Permite-i copilului să conducă

În special cât este mic, lasă-l că conducă jocul. Copiilor, cât sunt mici li se spune mereu ce să facă, astfel că ei nu au șansa de a conduce aproape niciodată. 

Însă dacă îi vei da ocazia să facă asta zilnic, el va învăța să ia decizii și să devină independent. Urmărește cum comunicarea lui va deveni din ce în ce mai încrezătoare, pe măsură ce trece timpul. 

Laudă-l 

Dacă noi nu am primit laude de la părinții noștri pentru că nu știau să facă asta și cât de important este, tu schimbă asta, în relația cu copilul tău. Atunci când observi comportamente care îți plac la copilul tău, laudă-l pentru a-l încuraja să facă asta mai des. 

Fii foarte specifică atunci când îl lauzi, pentru ca el să știe exact ceea ce îți place din ce a făcut. Folosește-te și de îmbrățisări sau alte gesturi pentru a da și mai multă putere laudei tale. 

Imită-l 

Copiază anumite comportamente bune pe care copilul tău le are. Joacă-te cu jucăriile lui și încearcă să te folosești de acest lucru cât mai similar cu ceea ce el face. Prin asta copilul tău va avea acel comportament mai des. 

Descrie ce face copilul tău

Spune-i ce face și cum face. El va înțelege mult mai bine cum se comportă atunci când tu îi descrii asta. Este ca și cum ar vedea din afară ceea ce el nu poate vedea din interior. Asta îi va arătat copilului tău că ești interesată de el și că el este important pentru tine. 

Fii entuziasmată

Cel mai probabil după o zi de muncă vei avea parte de mai puțină energie, însă atunci când petreci timp cu copilul tău arată-ți și comunică-ți entuziasmul. Arată-i cât de încântată ești că te joci cu el. 

Atunci când el vede că tu te distrezi și ești entuziasmată va tine să te imite și să intre și el în jocul tău. Asta îl va antrena în a deveni cu adevărat bucuros să facă orice lucru alături de tine sau într-o echipă, mai târziu. 

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
12:11 - Alertă în capitala Spaniei, după ce un obiect a fost detonat în apropiere de Biroul Regional al Parchetului European
12:07 - Elena Lasconi: Îi cer premierului Marcel Ciolacu să explice public ce a făcut în legătură cu George Simion după informările din R. Moldova și Ucraina. Cu o mână ne îndatorează pe toți și cu cealaltă strânge voturi pentru Simion (VIDEO)
11:56 - Un român și-a ucis iubita, apoi a zidit-o într-un apartament din Stuttgart, în Germania
11:50 - Lucian Romașcanu: Hrebenciuc n-are niciun fel de calitate oficială în PSD / Vom maximiza votul posibil către Marcel Ciolacu pentru a maximiza votul posibil pentru PSD la parlamentare. Restul sunt speculații (VIDEO)
11:35 - Un polițist în vârstă de 23 de ani și-a pierdut viața după ce a căzut în gol de la etaj. Tragedia s-a petrecut într-un bloc din Sectorul 3
11:34 - Mircea Abrudean: ” PSD își dorește un candidat mai slab în turul doi. Evident că nu și-l dorește pe Nicolae Ciucă” (VIDEO)
11:22 - Gigi Becali, întrebat pe cine ar susține într-o finală Ciolacu – Ciucă: Îți dau și eu un răspuns cum a dat Rareș Bogdan, niciodată PSD, dar Simion intră în turul 2! (VIDEO)
11:05 - Ron Ely, actorul din Tarzan, a murit la 82 de ani. A avut o viață desprinsă din filme, cu oase rupte la filmări și o soție ucisă chiar de copilul lor
10:52 - Emilia Şercan, ameninţată cu moartea în legătură cu dezvăluirile despre teza de doctorat a lui Mircea Geoană
10:41 - Elena Lasconi: Propunerea mea de premier este Ilie Bolojan / Nu aș guverna niciodată cu extremiștii și pro-rușii