Aeroportul privat de la Tuzla ar putea deveni punct de trecere a frontierei pe banii statului: Ministerul de Interne ar urma să asigure personalul și să suporte cheltuielile aferente

Aeroportul privat de la Tuzla ar putea deveni punct de trecere a frontierei pe banii statului: Ministerul de Interne ar urma să asigure personalul și să suporte cheltuielile aferente

Un punct de trecere a frontierei de stat şi un birou vamal ar putea fi înfiinţate pe Aeroportul Tuzla. Propunerea aparține ministerului Transporturilor, însă Ministerul Afacerilor Interne și cel al Finanțelor ar urma să asigure personalul pentru efectuarea controalelor de la trecerea frontierei, precum și să suporte cheltuielile aferente, potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern, informează Hotnews.

Aeroportul Tuzla este un aeroport privat, administrat de firma Regional Air Services, care este controlată de Dorin Ivașcu, iar proiectul este unul controversat în condițiile în aceeași zonă se află și Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu Constanţa.

Este vorba despre un proiect care a fost inițiat în noiembrie 2012, și abia în iunie 2013 a fost supus dezbaterii publice de Ministerul Transporturilor.

Potrivit reprezentanților Ministerului Transporturilor, înființarea unui nou aeroport internațional în județul Constanța „reprezintă un câştig pentru acest judeţ, inclusiv prin crearea mediului concurenţial necesar unei dezvoltări economice durabile; din acest punct de vedere, iniţiativa este în deplină concordanţă cu legislaţia în domeniul concurenţei”.

De asemenea, aceștia au precizat că nu există nicio legătură între hotărârea de a se deschide un nou punct de trecere a frontierei și natura acționariatului aerodromului.

„Aeroportul Tuzla este un aeroport deschis utilizării publice, statut pe care îl va avea şi punctul de trecere a frontierei de stat; de altfel nu există nicio legătură între natura acţionariatului (de stat sau privat) administratorului aeroportului şi decizia de deschidere a unui punct de trecere a frontierei de stat; de exemplu, şi

Aeroportul Internaţional Bacău are administrator privat”, au transmis cei de la Ministerul Transporturilor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`