Măturarea aeroportului Henri Coandă timp de șase luni costă o avere. Potrivit dezvăluirilor făcute de Compania Națională de Aeroporturi București, curăţarea aeroportului timp de jumătate de an se face pentru suma de… un milion de euro.
Aeroportul Henri Coandă a rămas fără măturători şi paznici începând cu 1 februarie 2018.
Contractele de salubrizare şi pază au expirat, iar reprezentanţii aeroportului au fost nevoiţi să-şi caute alţi oameni care să facă „treaba murdară”.
Pănă la acea data, aeroportul a fost măturat de firma Romprest. Contractul cu aceştia, încheiat iniţial în 2001 pentru o perioadă de 5 ani, a fost prelungit o singură dată, cu un an înainte de ajungerea la termen, când părţile au decis prelungirea până la data de 31.01.2018.
Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.
Ei bine, noua firmă care se ocupă acum de salubritatea din cel mai mare aeroport al ţării a ştiut să negocieze.
Potrivit documentului prezentat, șefii de la aeroporturi au semnat pe data de 2 martie un contract de salubrizare cu asocierea formata din SC Libro Events SRL și ISM Sophie Construct, iar valoarea cobntractului este de 4,103 milioane de lei, fără TVA, adică aproximativ un milion de euro, perioada contractului fiind de 6 luni.
Patroana firmei care se va ocupa de curăţenie, Mihaela Neagu, a gestionat în cursul anului 2006 Hotelul Sport din cadrul Complexului Sportiv „Lia Manoliu”, fiind, ulterior demisă, după ce Poliţia a descoperit că aceasta și-a falsificat cartea de muncă, în care a menționat în mod nereal că deține calificarea de recepționer. În anul 2017, autoritățile i-au retras acesteia brevetul și licența de turism. Mai mult, s-a descoperit că, înainte de a veni în Capitală, Mihaela Neagu a lucrat la o stație de benzină din localitatea Lehliu, potrivit informaţiilor apărute în media.
Iar afacerea încheiată cu Aeroportul Henri Coandă nu este singura suspectă.
Clubul Sportiv Olimpia a încheiat, în data de 26 martie 2012, cu firma Mihaelei Neagu, un contract în valoare de 1.589.760 lei fără TVA, pentru servicii de curățenie, întreținere și amenajare baze sportive.
Cel mai spectaculos contract este cel încheiat, însă pe 12 iunie 2013, cu CSM, în valoare de 832.406 lei fără TVA, pentru servicii hoteliere și de restaurant, în cadrul proiectului româno-elvețian privind formarea judecătorilor și procurorilor pentru aplicarea noilor legi penale.