Cancerul de col uterin, boala care face ravagii în rândul româncelor: Peste 3.000 de noi cazuri, în fiecare an în România (VIDEO)

Cancerul de col uterin, boala care face ravagii în rândul româncelor: Peste 3.000 de noi cazuri, în fiecare an în România (VIDEO)

Statistici îngrijorătoare. Cancerul de col uterin continuă să facă ravagii în rândul femeilor din România. Managerul Institutului „Matei Balş”, Adrian Streinu Cercel, spune că în țara noastră se înregistrează, în fiecare an, peste 3.000 de noi cazuri. Cumplita boală face victime mai ales printre femeile tinere de până în 50 de ani.

IMAGINI HORROR LA MORMÂNTUL LUI CORNEL GALEȘ! ȘI-AU FĂCUT CRUCE CÂND AU AJUNS ÎN CIMITIR! INCREDIBIL CUM ARATĂ TRUPUL (GALERIE FOTO)

Potrivit medicilor, 8 din 10 femei cu vârste cuprinse între 15-44 de ani pot fi afectate din cauza tulpinii care provoacă boala.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

„Acest cancer de col uterin este dat de o serie de tulpini ale acestui virus papiloma, pentru care știm că, în momentul de față, există un vaccin cu 9 valențe, care acoperă peste 94, 95 din posibile apariții de cancer de col uterin. Avem o masură preventivă la îndemână cât se poate de bună”, a declarat Adrian Streinu Cercel.

INCENDIAR! ALEX VELEA ȘI ANTONIA AU FĂCUT-O ÎN PUBLIC: „M-A FĂCUT ATÂT DE FERICIT, M-A ÎMPLINIT…”

Absenţa controalelor regulate şi nedepistarea virusului la timp, favorizează ca infecţia să persiste în organism.

„Femeile până la 30 de ani trebuie să meargă cel puțin o dată la 5 ani la medicul ginecolog, după 30 de ani trebuie să meargă anual. Există, în momentul de față, teste rapide bazate pe gentica moleculară, care vorbesc depre prezența virusului. Dacă la aceasta adaugăm și testele rapide, care se pot face chiar și individual, vă dați seama că am putea scoate din circulație acest cancer”, a explicat Adrian Streinu Cercel.

ARSENIE BOCA, PROFEȚIE DE COȘMAR! „FRAȚILOR, VA FI VĂRSARE DE SÂNGE”! SE VA ÎNTÂMPLA DE SĂRBĂTORI

Cancerul de col uterin este cauza pierderii premature a peste 30.000 de vieți anual în România. Țara noastră ocupă locul 3 în Uniunea Europeană din cauza cancerului de col şi cancerului de sân. Există 12 tipuri de virus HPV care pot cauza cancer, iar peste 70% din costurile de tratament sunt pentru cancerul de col uterin.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`