Adrian Streinu-Cercel: Institutul „Matei Balș” din București nu mai are locuri pentru pacienții Covid-19

Adrian Streinu-Cercel: Institutul Matei Balș” din București nu mai are locuri pentru pacienții Covid-19
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Institutul Național de Boli Infecțioase”Matei Balș”din București nu maiare locuri disponibile pentru internareapaciențilorCOVID, a anunțat managerul spitalului,prof. dr. Adrian Streinu-Cercel.
„Din păcate, noi nu avem la Balş locuri disponibile. Este o muncă titanică, nimeni nu a plecat în concediu pentru a salva cât mai multe vieţi. Sunt 18 copii internaţi la Balş cu COVID, însă nu au forme grave”, a spus dr.Adrian Streinu-Cercel, potrivit libertatea.ro.

Când ar putea să scadă numărul cazurilor de COVID-19 în România

Potrivit specialiștilor, România se află deja în al doilea val al pandemiei de coronavirus cu o creștere accelerată a numărului de cazuri zilnice. În acest context, autoritățile nu iau în calcul o scădere a bilanțului care prezintă noile infectări mai devreme de luna octombrie. În acest sens, ministrul Sănătății a subliniat că din luna octombrie este posibilă scăderea numărului de cazuri în România dacă se respectă regulile sanitare.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a subliniat că luna septembrie a fost foarte încărcată ca urmare a eliminării ultimelor restricții atunci când vine vorba despre distanțarea socială, iar românilor li s-a permis să aibă acces în interiorul restaurantelor, al teatrelor și al cinematografelor.

“Avem o lună septembrie destul de încărcată: redeschiderea şcolilor, cinematografelor, sălilor de spectacole, reîntoarcerea din concedii, aglomerarea mijloacelor de transport în comun, campania electorală, alegerile de pe 27 septembrie. Fiecare din aceste activităţi are nişte norme de aplicare şi funcţionare în vederea bunei desfăşurări şi cu riscurile cât mai mici. Respectarea acestor reguli înseamnă rămânerea pe un platou, în jur la 1.500 cazuri, sau alternând în jurul acestei cifre”, a spus ministrul.

Acesta a explicat că se poate ca din a doua jumătate a lunii octombrie să apară o pantă descendentă a cazurilor noi.

Dacă menţinem, atunci putem să ne gândim în a doua jumătate a lunii octombrie că putem avea şi o pantă descendentă. Mergem, deocamdată, pe acel platou. Suntem pe a doua cocoaşă a primul val pandemic. Sperăm să putem gestiona cu bine şi acest început de şcoală. În măsura în care rămânem în acelaşi registru, sperăm ca în a doua jumătate a lunii octombrie să mergem pe o pantă descendentă.”

Capitala, cel mai mare focar de COVID-19 din România

Bucureștiul este regiunea cea mai afectată de pandemia de coronavirus dacă ne raportăm la numărul de cazuri raportate zilnic și la numărul de cazuri contabilizate de la începutul pandemiei de coronavirus. Asfel, potrivit ultimului bilanț publicat de către autorități, numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns în Capitală la 15.304.

Pe de altă parte numărul mare al cazurilor noi de COVID-19, comparativ cu unele județe unde se raportează mai puține cazuri poate fi explicat și prin rata ridicată de testare a populației, așa cum ar putea rezulta dintr-un răspuns primit la solicitarea B1.RO din partea Instituției Prefectului Municipiului București.

Autoritățile au anunțat marți că, în ultimele 24 de ore, la nivelul întregii țări, au fost confirmate 1.059 noi cazuri de COVID-19, dintr-un total de 21.978 de teste care au fost prelucrate în același interval.

În ceea ce privește situația înregistrată la nivelul Capitalei, au fost raportate 99 de cazuri noi. Referitor latestele aplicate în ultimele 24 de ore, Instituia Prefectului precizează că numărul de teste efectuate în laboratoarele din București, înregistrat în platforma on line pentru data de 21.09.2020 a fost de 5671; numărul de teste efectuate în laboratoare publice la solicitarea DSP+SABIF afost de 1708; numărul de teste la cerere a fost de 170; numărul de teste efectuate în laboratoare private la solicitarea DSP+SABIF a fost de 1645.

În ceea ce privește decesele cauzate de coronavirus înregistrate în Municipiul București, de la începutul pandemiei de coronavirus și până marți, numărul acestora a ajuns la 312.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
00:06 - Cât costă un parfum de la noul brand al Ilincăi Vandici. „Femeile sunt cu de toate, iar parfumul este esențial”
23:53 - Ciolacu reafirmă că-l va desemna premier pe Bolojan dacă va câștiga prezidențialele. Liderul PSD vrea continuarea coaliției cu PNL: „De ce să stricăm ceva ce funcționează?”
23:18 - Geoană: Rugămintea mea din inimă – veniți la vot! Votați cu cine doriți, eu sper că veți vota cu mine / La momentul complicat pe care-l traversăm, eu nu mi-aș da țara pe mâna unor nepricepuți (VIDEO)
23:16 - Șofer mort, după ce mașina pe care o conducea a fost lovită de tren, în Lugoj. Mecanicul de locomotivă a suferit un atac de panică
22:55 - Cetățenii români vor putea călători fără viza în China. De când intră în vigoare noua hotărâre și până când e valabilă
22:33 - Două femei din Capitală, reținute după ce ar fi încercat să „cumpere” o mașină de lux, fără să plătească la schimb
22:29 - Ciolacu anunță că a vorbit din nou cu Trump și că de la anul vor fi eliminate vizele românilor pentru SUA. La discuție a participat și Viktor Orban
22:10 - Geoană, întrebat dacă au existat negocieri pentru a se retrage din cursă: “Eu sunt singurul care nu aveam motive să renunț, pentru că n-am ce negocia. Nu-mi doresc decât să slujesc țara asta. Este o perioadă mai grea decât ‘89″ (VIDEO)
21:59 - Vântul și ninsorile au pus stăpânire pe vestul și centrul țării. Se văd deja primele pagube produse de vremea rea
21:59 - Rareș Bogdan, după ce a votat în Paris: Mă aştept la o prezenţă undeva la 8 – 9 milioane duminică şi din diaspora să sărim de 500.000 (VIDEO)