Adrian Marțian și copiii lui au fost aduși în țară. Minorii au fost luați de statul român

Adrian Marțian și copiii lui au fost aduși în țară. Minorii au fost luați de statul român
Sursa Foto: Facebook / Politia de Frontieră

Cei trei copiii ai lui Adrian Marțian, care au fost dați dispăruți la începutul acestei săptămâni, au fost găsiți în Serbia, alături de tatăl lor care avea de gând să plece cu ei în Rusia. Cei mici nu ar fi putut ieși din țară având în vedere că se aflau în custodia mamei și erau dați în urmărire internațională. Dar, ei și tatăl lor au ajuns de puțin timp în România.

Copiii au ajuns în grija statului

Copiii și tatăl lor au fost însoțiți de polițiștii sârbi și au fost predați celor români, în jurul orei 6 dimineața, la frontiera Porțile de Fier I. Cei mici au fost așteptați și de agenții sociali de la DGASPC Hunedoara. Ei ar fi trebuit să ajungă la mama lor, dar au refuzat, drept pentru care statul român va avea grijă de ei. Adrian Marțian a fost adus sub escorta autorităților sârbe în România și va ajunge la audieri pentru a oferi explicații, conform observatornews.

Ieri, Adrian Marțian le-a trimis polițiștilor o filmare în care se afla alături de cei trei copii ai săi și a anunțat că urma să se mute cu ei în Rusia, fiind găsiți în orașul Niș, din Serbia.

Cum au trecut granița

Încă nu se știe cum au putut trece granița cei trei copii, având în vedere că erau dați în urmărire internațională, dar și pentru că se aflau în custodia mamei, fiind singura persoană alături de care ar fi putut ieși din țară. În plus, mama lor a solicitat un ordin de protecție împotriva lui Adrian Marțian, iar el l-a încălcat.

„Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi prin lucrătorii de Poliţie Judiciară desfăşoară cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, în vederea stabilirii modului în care minorii au părăsit teritoriul naţional. La finalizare urmează să fie luate măsuri în temeiul legal”, a declarat Corina Moraru, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi.

Cei mici au fost văzuți, duminică, într-o benzinărie, într-o mașină a tatălui lor, dar condusă de un apropiat al său. Apoi, el a fost văzut la granița cu Serbia, la Porțile de Fier, drept pentru care anchetatorii cred că minorii au fost ascunși într-un TIR al unei alte cunoștințe a lui Marțian. Fiul cel mare al milionarului crede că tatăl lui a pus totul la cale.

„Un TIR are două paturi, patul de jos şi patul de sus. Patul de sus de multe ori se închide. Şi dacă cei de la Poliţia de Frontieră nu au un pont, o informaţie concretă, ei nu o să controleze absolut toate TIR-urile peste tot. Am fost trecut ilegal de către tatăl meu în repetate rânduri, nici nu mai ştiu de câte ori a fost. În altă dată m-a trecut cunoscându-se cu cei de la Frontieră”, a declarat Adrian Marţian jr, fiul lui Adrian Marţian

Milionarul poate fi acuzat de răpire dacă se dovedește că a fost implicat în dispariția copiiilor și doar pentru că a încălcat ordinal de protecție riscă până la 5 ani de închisoare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`