Adolescentul care a produs accidentul de lângă Parcul Pantelimon e acuzat de omor. De ce au schimbat procurorii încadrarea juridică / Un băiețel a murit în accident și sora lui a rămas fără un picior (VIDEO)

Adolescentul care a produs accidentul de lângă Parcul Pantelimon e acuzat de omor. De ce au schimbat procurorii încadrarea juridică / Un băiețel a murit în accident și sora lui a rămas fără un picior (VIDEO)
Sursa foto B1 TV

Procurorii au decis să schimbe încadrarea juridică din ucidere din culpă în omor în cazul adolescentului de 16 ani care a provocat gravul accident de acum câteva săptămâni, de lângă Parcul Pantelimon. Amintim că în urma accidentului un băiețel de 9 ani a murit, iar sora sa, de 7 ani, a rămas fără un picior.

Adolescentul care a produs accidentul de la Parcul Pantelimon, acuzat de omor

Procurorii justifică decizia luată prin faptul că adolescentul avea o convorbire video pe telefon când a produs accidentul și inhala un gaz ilariant dintr-un balon. În plus, băiatul „a fost indiferent față de urmările acțiunilor sale”.

„Pentru a dispune schimbarea încadrării juridice din infracțiunile de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă în infracțiunile de omor și tentativă de omor, procurorii au avut în vedere că, din modul în care minorul a acționat, rezultă că acesta a fost indiferent față de urmările acțiunilor sale, acceptând survenirea decesului sau rănirii grave a uneia sau mai multor persoane. Astfel, minorul nu deținea permis de conducere, nu avea abilități necesare pentru manevrarea unui autoturism în condiții de minimă siguranță pentru pietonii care circulau, în condițiile în care victimele minore se deplasau prin parcare pe partea stângă, în fața inculpatului care avea o bună vizibilitate a acestora, nu era atent la drum fiind implicat într-un apel telefonic video, avea o mână ocupată cu un balon din care inhala protoxid de azot (gaz ilariant) și se afla sub efectele acestuia – stare de euforie, amețeală și sedare ușoară.

A rezultat, așadar, că inculpatul minor a fost indiferent față de consecințele manipulării, în condițiile arătate mai sus, a unui a unui autoturism, acceptând că acțiunile sale pot duce la decesul sau rănirea gravă a uneia sau mai multor persoane, conducând în modul arătat mai sus vehiculul într-o zi de duminică, într-o parcare situată în imediata apropiere intrării în parc, într-o zonă circulată de numeroși pietoni. Astfel, deși nu a urmărit producerea rezultatului, constând în uciderea unui minor și rănirea gravă a altuia, inculpatul a acceptat aceste urmări, acționând cu intenție indirectă”, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul București, într-un comunicat.

Un băiat a murit în accident și sora lui și-a pierdut un picior

Amintim că accidentul s-a produs la finele lunii iulie. Una dintre victime, un băiat în vârstă de 9 ani, a murit. Cealaltă victimă, sora sa de 7 ani, a fost grav rănită, fiindu-i amputat un picior.

Inițial, fetița a fost supusă unei operații de replantare a piciorului, care a durat nouă ore. Numai că ulterior au apărut complicații și medicii au fost nevoiți să-i amputeze membrul de tot, pentru a-i salva viața.

Potrivit Poliției, șoferul a lovit și alte patru mașini parcate. El va trebui să suporte pagubele create.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)
19:50 - Tomac: Avem o degradare destul de serioasă a democrației în România și tăcerea Comisiei Europene, altădată foarte vocală, e extrem de suspectă și nemulțumitoare (VIDEO)
19:28 - Fost atacant la Arsenal a fost arestat pentru contrabandă cu substanțe ilegale. Fotbalistul a fost prins cu 60 kg de canabis