Adolescentă dată dispărută în Germania, găsită de poliţiştii de frontieră români într-un microbuz

Adolescentă dată dispărută în Germania, găsită de poliţiştii de frontieră români într-un microbuz
Sursa foto: politiadefrontiera.ro.

O adolescentă în vârstă de 16 ani, dată dispărută în Germania de către mama sa, a fost identificată și reținută de polițiștii de frontieră români în timp ce încerca să iasă din țară într-un microbuz. Tânăra cetățeană greacă încerca să ajungă la bunica sa din Grecia, potrivit Știrileprotv.ro.

Adolescentă dispărută, găsită la granița româno-bulgară

La Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Calafat, polițiștii de frontieră români au descoperit o adolescentă de 16 ani, cetățeană greacă, care era dată dispărută de autoritățile germane la solicitarea mamei sale. Tânăra încerca să iasă din țară și să ajungă la bunica sa din Grecia.

Alerta de dispariție fusese emisă cu o zi înainte de către autoritățile germane. Fata a fost preluată de către reprezentanții DGASPC Dolj și urmează să fie returnată în Germania conform procedurilor legale.

Alte cazuri similare de minori găsiți la granița României

În ultima perioadă, au fost înregistrate și alte cazuri similare de minori dispăruți, găsiți la granița României.

La PTF Giurgiu, polițiștii de frontieră au descoperit un copil de 2 ani, cetățean turc, ascuns în portbagajul unui autoturism. Acesta era condus de un cetățean german de origine turcă, care pretindea că este unchiul copilului. Bărbatul a declarat că intenționa să se deplaseze cu copilul în Germania și l-a ascuns pentru că acesta nu avea viză de intrare în Uniunea Europeană. Autoritățile bulgare au preluat ancheta în acest caz în baza Protocolului româno-bulgar.

În PTF Cenad, un alt minor în vârstă de 5 ani, cu cetățenie germană, a fost găsit într-un autoturism înmatriculat în Germania, iar alerta pentru dispariție a fost emisă de autoritățile germane.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:57 - O localitate din România nu are apă potabilă la robinet. Care este cauza
23:49 - Nicușor Dan, despre lucrările la rețeaua de termoficare: Avem 15 şantiere deschise. Facem 70 km anul acesta. Vor fi tot mai puține avarii (VIDEO)
23:31 - Un bărbat și-a pierdut viața printr-un accident de bucătărie. Acesta s-a înjunghiat mortal
23:30 - Ciucă, întrebat despre coaliţia de dreapta: Când celelalte partide se vor maturiza suficient să putem discuta despre politici şi valori. Mai au aproape 70 de zile să se maturizeze
22:59 - Ciucă, despre amendamentul ce-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Noi doar restabilim un drept. Experiența președintelui nu se irosește, trebuie valorificată
22:57 - Care este țara din lume care are mai multe mașini electrice decât pe benzină? Autoritățile oferă reduceri fiscale generoase pentru vehiculele electrice
22:40 - Nicușor Dan, despre planșeul de la Piața Unirii: Nu avem o expertiză care să spună că-i pericol public. Când Primăria Sectorului 4 va veni cu toate avizele, vom da repede autorizația pentru intervenție (VIDEO)
22:19 - Ce au spus medicii din Beirut despre rănile produse de pagerele care au explodat: „N-am mai văzut aşa ceva. Este indescriptibil”
22:14 - Nicusor Dan, întrebat dacă va semna şi pentru candidatura lui Ludovic Orban, după ce a semnat pentru Ciucă și Lasconi: Dacă mi-o solicită, desigur, pentru că este un partid de dreapta (VIDEO)
21:51 - Cum funcționează dronele antițânțari din Capitală. Nicușor Dan: Dacă se dovedesc eficiente acum, le vom folosi sistematic la anul. Nu e absolut niciun pericol pentru oameni (VIDEO, FOTO)