Administrația locală din Brașov le cere turiștilor și localnicilor „să nu dea bani cerșetorilor”: „Să fie conștienți că, prin ceea ce fac, țin cerșetori în stradă, în loc să își caute un loc de muncă”
Administrația municipiului Brașov și patronii teraselor din centrul istoric au făcut un apel la localnici și turiști „să nu dea bani cerșetorilor”.
Patronii de terase spun că numărul celor care cer bani este mai mic vara aceasta decât în anii trecuți, dar tot este mai mare în comparație cu lunile de primăvară sau toamnă.
Turiștii din Brașov, sfătuiți să nu mai de bani cerșetorilor
„Ei sunt adunați de mașina Jandarmeriei de aici, deci, oarecum, lucrurile sunt mai bune. Sunt foarte obraznici și vin cu tot felul de tertipuri, în sensul că vând o carte poștală, o floare, o carte, care sunt culese de pe nu știu unde. Nimeni nu cumpără așa ceva. Ăsta este pretextul de a primi niște bani. Sunt și turiști care le oferă de mâncare și nu-i interesează. Ei vor bani, pentru că, după colț, undeva, există un șef al lor, care așteaptă să strângă bani, nu mâncare. De mâncare … se descurcă ei”, a spus președintele Asociației Comercianților din Piața Sfatului, Horia Huluban, citat de Radio Brașov FM.
În primele șapte luni ale acestui an, Poliția Locală Brașov a depistat 103 persoane care apelau la mila publicului. Din totalul celor 181 de amenzi, 76 au fost pentru cei care cerșeau în zona istorică, cuantumul fiind de 25.000 de lei. Unul din trei revine exact în același loc, indiferent că a fost sau nu amendat.
„Facem un apel la brașoveni și la turiști să nu dea bani cerșetorilor. Ei trebuie să fie conștienți că, prin ceea ce fac, țin cerșetori în stradă, atât copiii care cerșesc, cât și adulții care, în loc să își caute un loc de muncă, vor rămâne în stradă și vor continua să apeleze la mila publică”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Brașov, Sorin Toarcea, același apel fiind făcut și de patronii teraselor din centrul istoric.