Adina Florea, procurorul propus de Tudorel Toader pentru șefia DNA, a declarat, într-un interviu pentru Adevărul citat de B1 TV, că există dosare comandate în DNA, cărora li s-a oferit prioritate, deoarece s-a dorit o adevărată vendetă politică. În ceea ce priveşte potenţialul conflict de interese cu tatăl său, Adina Florea susține că nu o va influența faptul că acesta este consilier județean al PSD.
”Am şi scris în cadrul proiectului de management că s-au prioritizat anumite anchete, ceea ce a dus la crearea unui scenariu privind realizarea unor vendete. Cel puţin în spaţiul public aşa s-a văzut”.
Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.
Adina Florea susține că mare parte dintre dosarele spectaculoase de la DNA, în care greii politici au fost aduși în cătușe, au fost finalizate cu achitare, ceea ce arată că s-a dorit mai mult show mediatic și nu justiție.
„Numărul de achitări, din nefericire, este în creştere, dar vorbim şi de dosare cu loturi mari de achitaţi de către instanţele de judecată. Eu cred că trebuie făcută o analiză foarte serioasă a acestor achitări şi văzut care sunt cauzele care au dus la aceste soluţii de achitare. (…)Dacă venim şi discutăm despre modul de administrare al materialului probator, eu cred că este necesar ca fiecare procuror de execuţie să se implice în mod efectiv în instrumentarea dosarului încă de la momentul actului de sesizare”
De asemenea, Adina Florea susține că nu o va influența faptul că tatăl său este consilier județean al PSD.
”Orientarea politică a tatălui meu nu are nicio legătură cu activitatea mea profesională. Tatăl meu este în PSD probabil din momentul în care am intrat eu în procuratură. Niciodată n-am avut niciun fel de discuţii, nici politice, dar nici profesionale. Nu mi-a împărtăşit niciodată ideile lui politice şi nici eu lui ideile mele profesionale. Pe de altă parte, eu nici nu pot să-i interzic orientarea lui politică. (…) cred că, după 28 de ani de profesie, sunt un om matur, echilibrat profesional şi prin urmare fiecare ne vedem de drumul nostru. (…) Până la urmă rolul procurorului este de a dovedi sau nu că o persoană a săvârşit o infracţiune, indiferent dacă acea persoană are sau nu o culoare politică”.