Scandalul regizat de la hipermarketul Kaufland din Bucureşti a devenit viral în mediul online. Un om în vârstă bruscat de oamenii legi pentru că nu voia să fie termoscanat. A fost scena perfectă pentru a stârni un tsunami pe Facebook. Internauții s-au împărțit imediat în două tabere, pro și contra măsurilor luate de agenții de poliție. Ulterior, după două zile și mii de mesaje lansate de internauți în mediul virtual, adevărul a ieșit la iveală. Scandalul de la Kauflat a fost, de fapt, regizat de George Adamescu. Conducerea hipermarketului a confirmat acest lucru, într-o postare publică pe contul oficial de Facebook.
Kaufland România a reacţionat, într-un comentariu al unei postări pe Facebook, la scandalul legat de incidentul de la magazinul său din Sectorul 5 şi spune că totul „a fost regizat, cu scopul de a crea senzaţional“.
„Bună, tuturor. În magazinele noastre nu se mai ia temperatura la intrarea în magazin. Rugăm clienţii să respecte măsurile de igienă şi distanţare socială atunci când vin al cumpărături. Referitor la incidentul de acum două zile, acesta a fost regizat, cu scopul de a crea senzaţional, cele două persoane purtând microfon şi fiind însoţite de un cameraman profesionist. Vă confirmăm că agenţii de pază au respectat procedurile, ce includ contactarea autorităţilor competente pentru gestionarea cazurilor de agresivitate şi nerespectare a legii. Îndemnăm clienţii să respecte măsurile de protecţie la cumpărături, să îşi păstreze calmul şi să pună sănătatea lor şi a celorlalţi pe primul loc. Facem toate eforturile pentru a preveni răspândirea virusului şi suntem în permanent contact cu autorităţile“, a anunţat compania pe contul său de Facebook.
Filmul este publicat pe canalul de YouTube al regizoruluiGeorge Adamescu, care este şi protagonist, alături de soţie, al scandalului. Documentarul are 13 minute și este intitulat „Termoscanarea la români. Abuzuri şi ilegalitaţi la Kaufland”.
Adevărul din spatele scandalului de la Kaufland. Cine este George Adamescu, regizorul care a înscenat întreg incidentul
Conform Wikipedia, George Adamescus-a născut în Bucureşti şi a absolvit secţia de regie de film a Universităţii Hyperion, în 1994. În timpul studenţiei, a realizat studii şi filme de scurt metraj, printre care „Vreme schimbătoare” şi „Grieg”. A câştigat de două ori concursul de scenarii al Consiliul Naţional al Cinematografiei şi a regizat mai multe scurt metraje de ficţiune, documentare, filme de prezentare, reclame, videoclipuri.
În 2001, a primit finanţare de la Consiliului Naţional al Cinematografiei pentru scenariul scurt-metrajului „Mâinile Tale”, iar în anul 2003 a primit aceaşi finantare şi pentru scenariul documentarului „Preţul Aurului”. Din anul 2004 până în 2007, a participat la Tabăra de Creaţie anuală a Societăţii Arte Diem ca şef al atelierului de film. În acest cadru, au fost produse filmele „La iarbă verde” şi „Pe o bancă”.
Printre emisiunile pe care le-a realizat de-a lungul timpului se numără: „Prima iubire” (2007- Romantica TV), „Familii în impas” (2008- TVR 2), „Foame de bani” (5 episoade, 2009- Kanal D), „Mobilul” (5 episoade, 2009- Prma TV), „Visuri la cheie” (2015- Pro TV).