Adevărul despre zeama de varză. Are o listă impresionantă de beneficii de care puțini români știu

Adevărul despre zeama de varză. Are o listă impresionantă de beneficii de care puțini români știu
Sursa Foto: Captură Video/ YT

Nelipsită de pe masa românilor, mai ales în sezonul rece, varza murată conține mulți nutrienți importanți care ne ajută să menținem starea de sănătate optimă a organismului. Cu toate acestea, nu mulți cunosc proprietățile moarei de varză.

Zeama de varză, medicamentul de care puțini știu

Varza murată este deosebit de hrănitoare, fiind bogată în fibre, vitamine și minerale. Probioticele din zeama de varză pot ajuta la îmbunătățirea echilibrului bacteriilor din intestin, ceea ce contribuie la menținerea mucoasei intestinale sănătoase.

De asemenea, moarea este considerată extrem de sănătoasă, fiind bogată în vitamina C, A, B1, B2, B3, B6 si B9 și E, dar și în minerale precum magneziu, potasiu, fier, iod. În plus, aceasta mai conține și vitamina U cunoscută ca anti-ulceroasă.

Pe de altă parte, consumul regulat de varză murată stimulează pierderea în greutate și menținerea unei greutăți normale. Și asta nu e tot, deoarece un pahar de zeamă de varză poate normaliza nivelul de zahăr din sânge. Acest obicei este indicat în cazul bolnavilor de diabet, notează gandul.ro.

Și sportivii cunosc proprietățile moarei de varză

Moarea este recomandata chiar și persoanelor care suferă de tensiune scăzuta, iar această zeamă o va îmbunătăți. Totodată, poate reduce și crampele musculare, în special în cazul celor care obișnuiesc să facă sport.

Pentru cei care nu cunosc acest lucru, în momentul în care faci spor scade și nivelul de sodiu și de potasiu din organism, din cauza transpirației. Tocmai de aceea, zeama de varză reduce spasmele și ajută la relaxarea mușchilor. Aceasta este mai eficientă decât apa plată.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`