Acuzații de malpraxis în Craiova: Un bărbat a murit după o operație de scoatere a amigdalelor. Pacientului i-ar fi fost perforată artera carotidă (VIDEO)

Acuzații de malpraxis în Craiova: Un bărbat a murit după o operație de scoatere a amigdalelor. Pacientului i-ar fi fost perforată artera carotidă (VIDEO)
Captură Video B1 TV

Acuzații de malpraxis la adresa unor medici, după ce un bărbat a murit la doar o săptămână de la o banală operație de amigdalită. Pacientului i-ar fi fost perforată carotida.

Posibil caz de malpraxis în Craiova, după decesul unui pacient

Intervenția chirurgicală a avut loc la o clinică privată, acolo unde bărbatul a fost trimis să se opereze după ce, iniţial, se internase la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova.

El a fost operat şi apoi trimis acasă, însă a început să se simtă rău. A sunat la medicul care l-a operat, iar după o simplă consultaţie a fost trimis din nou acasă, pentru că totul era în regulă, după cum i-a spus medicul.

Doar că nu a fost aşa. La doar câteva ore după ce s-a întors acasă, omul a suferit o hemoragie severă. A fost dus iar la spital, iar de această dată i s-a făcut un computer tomograf, de unde a reieşit că avea carotida ruptă. Bărbatul a murit, miercuri noaptea, la Spitalul Județean de Urgență din Craiova, informează B1 TV în Jurnalul orei 20.00, prezentat de Dan Gabor.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

„Luni dimineața s-a trezit cu o hemoragie foarte puternică. Am sunat la Salvare și l-au dus la Spitalul de Urgență Craiova. Ieri a avut iar hemoragie, a vomitat din nou, l-au băgat în sala de operație și la ora 2 ne-au anunțat decesul”, a povestit fratele victimei.

Acum a venit şi rezultatul oficial al necropsiei. Omul a murit pentru că i-a fost afectată carotida în timpul intervenţiei chirurgicale.
De altfel, familia avea o bănuiala că ceva s-a întâmplat în momentul în care bărbatul a fost operat şi după moartea acestuia a depus plângeri şi la Colegiul Medicilor şi la Parchet.

„În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă. Cercetările au fost preluate de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Dolj, fiind efectuate sub supravegherea unui procuror de a Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova. Totodată, a fost dispusă expertiza medico-legală pentru stabilirea cu exactitate a cauzei decesului”, a declarat Mihaela Sadoveanu, purtător de cuvânt al IPJ Dolj.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)