Acumulări de apă în zona accesului în stația de metrou Valea Ialomiței din cauza unei avarii la o conductă Apa Nova

Acumulări de apă în zona accesului în stația de metrou Valea Ialomiței din cauza unei avarii la o conductă Apa Nova
Foto: facebook.com/pg/metrorexoficial.ro

Metrorex a informat, duminică, că o avarie la o conductă Apa Nova a generat acumulări de apă în zona accesului din strada Valea Oltului a stației de metrou Valea Ialomiței.

Avarie la o conductă Apa Nova. Acumulări de apă în zona accesului în stația de metrou Valea Ialomiței

„Metrorex informează că, din cauza unei avarii la o conductă a furnizorului de utilităţi Apa Nova, s-au produs mici acumulări de apă în zona accesului din strada Valea Oltului, a staţiei de metrou Valea Ialomiţei. În acest moment, angajaţii Apa Nova intervin pentru remedierea situaţiei”, precizează sursa citată, transmiteAgerpres. Compania susține că trenurile de metrou circulă normal.

Vestea vine în contextul în care, în 1 octombrie, Metrorex anunța că, din cauza unei avarii la o conductă de la nivel vestibul, în stația de metrou Eroilor 2 s-au înregistrat ușoare acumulări de apă pe peron, spre zona centrală, dar circulația trenurilor s-a desfășurat în condiții normale.

„Orice fel de situație care apare trebuie remediată de consorțiul care a avut contractul. Este un proces verbal de recepție care a fost semnat de toate părțile implicate, și e vorba și de toate instituțiile care au atribuții în semnarea Procesului verbal de recepție. Orice neconformitate cu proiectul care apare trebuie remediată de consorțiul implicat în construcție”, reacționa premierul Ludovic Orban cu privire la incidentul din stațiaEroilor 2.

Magistrala de metrou M5, secţiunea Râul Doamnei – Eroilor, inclusiv staţia şi depoul Valea Ialomiţei, a fost dată în folosinţă cu călători pe 15 septembrie 2020. Secţiunea Râul Doamnei – Eroilor, inclusiv staţia şi depoul Valea Ialomiţei, este finanţată din fonduri externe nerambursabile în cadrul POS-T 2007 – 2013, Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020 (85%) şi de la bugetul de stat (15%).

Lucrările la acest proiect de investiţii au început în noiembrie 2011, iar valoarea proiectului, aprobat prin HG nr. 374/2019 este de circa 3,2 miliarde de lei. Valoarea eligibilă a proiectului este de circa 2,3 miliarde de lei, din care contribuţia Comisiei Europene prin Fondul de Coeziune (în cuantum de 85% din valoarea eligibilă a proiectului) este de aproximativ 2 miliarde de lei, conform Metrorex.

Traseul Magistralei 5 de metrou – Secţiunea Râul Doamnei – Eroilor oferă o cale de transport de mare capacitate şi un mijloc de legătură între zona de sud-vest a Bucureştiului (Cartierul Drumul Taberei) şi centrul oraşului, pe o lungime de circa 7 km (10 staţii de metrou).

Magistrala M5 continuă cu încă şase staţii, care se vor întinde pe 5,4 kilometri, pe secţiunea Eroilor-Universitate-Piaţa Iancului, proiect aflat în procedură de licitaţie a serviciilor de proiectare.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:13 - Diana Stoica (USR), după ce Curtea de Apel Iași a eliminat toate înregistrările din dosarul lui Buzatu: „Problema este că oamenii își pierd încrederea în acest proces. Cine a greșit trebuie să plătească” (VIDEO)
18:02 - Destinația de vacanță ideală pentru această toamnă. Se află în România și este cunoscută pentru peisajele frumoase
17:59 - Ialomițianu (PMP): Românii nu mai pot suporta noi creșteri de taxe / În continuare se fac angajări la stat, în ciuda promisiunilor PSD-PNL. Sunt comune care au mai mulți salariați decât locuitori (VIDEO)
17:54 - Doctoriță prinsă în flagrant de DNA în timp ce lua șpagă. Este șefă de secție la un spital din Caraș-Severin
17:48 - Catacombele Sibiului pot fi vizitate acum de către turiști. Cât trebuie să plătească o persoană
17:45 - Prejudiciu de aproape 100.000 de lei. Un dezvoltator imobiliar a păcălit mai multe persoane din Bistrița-Năsăud că le-ar construi case
17:37 - Marian Rasaliu (PSD), despre proiectul legislativ pentru pensiile militare: „Urmează ca în viitorul apropiat, în cel mai scurt timp, să intre la vot și să fie rezolvată chestiunea aceasta” (VIDEO)
17:36 - Alina Petre, despre reținerea fostului șef de la CS Rapid, cu care e în proces de divorț: „Mi-am făcut duș, m-am fardat, m-am îmbrăcat” / A fost căsătorită și cu fiul unui fost șef SRI
17:32 - Radu Burnete (Concordia): Investitorii se tem de „o terapie de şoc, adică taxe surprinzătoare impuse sectorului privat” în 2025
17:23 - Compania Coca-Cola retrage de pe piaţă 28 de milioane de sticle de plastic din cauza unei posibile contaminări. Ce au transmis autoritățile din Austria