Actorul George Paul Avram a încetat din viață la vârsta de 80 de ani. Acesta a interpretat rolul lui Haralamb în „Toate pânzele sus”

Actorul George Paul Avram a încetat din viață la vârsta de 80 de ani. Acesta a interpretat rolul lui Haralamb în „Toate pânzele sus”
sursa Foto: Facebook

George Paul Avram a încetat din viață, joi, 16 iulie, la vârsta de 80 de ani. Actorul este cunoscut, în special, pentru rolul marinarului Haralamb din „Toate panzele sus”.

Jurnalistul Florin Ghioca a ținut să îi aducă un omagiu îndrăgitului actor, scriind câteva cuvinte pe contul său personal de Facebook.

„Haralamb a ridicat toate pânzele sus și, după 80 de ani printre noi s-a dus pe oceanul fără sfârșit.

A fost actor al Teatrului Național din București, până în ziua în care a decis să părăsească țara, în 1987, persecutat de comuniști.

S-a întors în 2005 și a fost repus în toate drepturile care i se cuvin ca cetățean român. Ultimul său rol a fost în 2007, în… `Restul e tăcere`…”, a scris jurnalistul Florin Ghioca pe Facebook.

Actorul George Paul Avram a încetat din viață la vârsta de 80 de ani

George Paul Avram a fugit în Germania, în anul 1987, din cauza represaliilor la care a fost supus de un important director din Ministerul Culturii. Acesta a revenit în România în 2005 și a fost repus în toate drepturile care i se cuvin ca cetățean român.

George Paul Avram a interpretat peste 50 de roluri în cele mai importante piese montate la Teatrul Național din București precum și apariții-cheie în producții cinematografice, printre care se numără „Actorul și sălbaticii”, „Mitică Popescu” sau serialul de televiziune „Toate pânzele sus”.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`