Activitatea Curții Penale Internaționale, afectată de un incident de piraterie informatică / Procedurile juridice, încetinite

Activitatea Curții Penale Internaționale, afectată de un incident de piraterie informatică / Procedurile juridice, încetinite

Curtea Penală Internațională (CPI), cunoscută pentru procesele sale privind crimele de război și împotriva umanității, se confruntă cu limitări semnificative ale sistemelor informatice ca urmare a unui incident de piraterie informatică. Angajații tribunalului nu își mai pot accesa email-urile, iar majoritatea sistemelor care nu pot fi conectate la internet au fost deconectate. Această situație afectează procedurile juridice și ridică preocupări privind durata prelungită a acestor restricții, potrivit Reuters, citat de Libertatea.ro.

Incident de securitate cibernetică la Curtea Penală Internațională

CPI a recunoscut pentru prima dată existența unui incident de securitate cibernetică, luând măsuri de securitate suplimentare în colaborare cu autoritățile țării gazdă. În urma acestui incident, majoritatea sistemelor CPI nu se mai pot conecta la internet, iar accesul la e-mail-uri și documente este limitat pentru angajați, inclusiv pentru cei care lucrează de la distanță.

Incidentul de securitate a afectat și desfășurarea proceselor judiciare de la CPI. De exemplu, transmisia video în direct a tribunalului nu a fost disponibilă, iar în galeriile destinate publicului și jurnaliștilor, sunetul a fost absent în timpul dezbaterilor. Avocații implicați în procese sunt forțați să utilizeze metode alternative de schimb de informații, cum ar fi unitățile flash USB și dosarele de hârtie, pentru a continua procedurile.

Avocații și partenerii din procesele judiciare de la CPI se confruntă cu incertitudine în ceea ce privește durata acestor restricții și impactul lor asupra viitorului proceselor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`