Multe persoane nu știu care sunt actele necesare pentru a te înscrie la un medic de familie, de aceea este bine să fie informați că trebuie să aibă în vedere câțiva pași simpli.
Persoanele asigurate medical care poate au muncit în străinătate sau vor să își schimbe medicul de familie trebuie să dețină câteva acte.
Istoricul medical, consultațiile medicale, tratamentele și medicamentele prescrise și internările în spital pot fi solicitate de către fiecare persoană asigurată în parte. Acest lucru poate fi făcut la Casa de Asigurări de Sănătate din județul în care își au domiciliul.
Atunci când o persoană își schimbă medicul de familie, toate dosarele medicale se transferă fizic de la un medic la altul. În cazul în care cineva vrea să se înscrie la un medic de familie trebuie să știe că poate să facă asta gratuit, respectând o procedură standard.
Persoanele asigurate medical pot să își schimbe medicul de familie după cel puțin jumătate de an de la data înscrierii pe lista acestuia. Mai apoi trebuie să găsească un alt medic și să completeze o cerere și să prezinte documentele care atestă calitatea de asigurat medical.
Dacă medicul respectiv acceptă cererea, acesta va anunța medicul de familie de la care pleacă și Casa de Asigurări de Sănătate, în maximum zile lucrătoare, scrie a1.ro.
Nicio persoană asigurată medical nu are dreptul să fie pe lista a doi sau mai mulți medici de familie.