Absolvenții de liceu vor susține astăzi cele doua probă a examenului de Bacalaureat

Absolvenții de liceu vor susține astăzi cele doua probă a examenului de Bacalaureat

Probele scrise ale examenului de Bacalaureat vor continua marți, cu proba obligatorie a profilului, Matematică și Istorie.

Calendarul primei sesiuni examenului de Bacalaureat

Prima probă scrisă examenului maturității a avut loc luni, fiind cea la Limba și literatura română, potrivit AGERPRES.

Joi, liceenii vor susține proba la alegere a profilului și specializării, unde puteau să aleagă în funcție de filieră, profil și specializare, una dintre cele 10 discipline: Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filozofie, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Sociologie și Psihologie.

Vineri va avea loc proba de Limba și literatura maternă, pe care o vor susține elevii de la toate filierele, profilurile și specializările care a urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale.

Peste 134.000 de candidați, dintre care 119.000 din promoția curentă și peste 15.000 din serile anterioare, sunt așteptați să susțină examenul de Bacalaureat din această sesiune.

Proba va începe la ora 09:00 și va dura 3 ore

Probele vor începe la ora 09:00, iar accesul elevilor în săli fiind permis, în baza unui act de identitate valid, până la ora 08:30. Elevii vor avea la dispoziție trei ore pentru rezolvarea subiectelor, timp calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor în sala de examen.

Vor beneficia de prelungire, cu cel mult două ore, candidații cărora li s-a aprobat solicitarea în acest sens de către comisiile județene, conform Procedurii de asigurare a condiţiilor privind egalizarea şanselor pentru elevii cu deficienţe de vedere, deficienţe de auz şi tulburări de neurodezvoltare.

Pentru rezolvarea subiectelor, candidații vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru realizarea desenelor sau schemelor vor utiliza numai un creion negru. Pentru probele scrise la Matematică și Geografie, absolvenții de liceu vor putea utiliza instrumente de desen. La probele scrise, hârtia utilizată este doar cea distribuită în sălile de examen.

Ce nu au voie să facă absolvenții în sala de examen

Candidații nu au voie să introducă în sălile de examen obiecte precum ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete, dar și orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informaţii sau de comunicare, precum stick-uri de memorie, telefoane sau tablete. De asemenea, elevii vor fi informaţi că nu este permis accesul în săli cu manuale, dicţionare, notiţe sau însemnări.

Candidaţilor le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul.

Cei surprinşi în aceste situaţii vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise. Drept urmare, aceşti candidaţi nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)