A murit „uriașul blând”, Kevin, cel mai înalt câine din lume

A murit „uriașul blând”, Kevin, cel mai înalt câine din lume

Cel mai înalt câine mascul din lume, un dog german pe nume Kevin, a murit la doar câteva zile după ce titlul său a fost anunțat, a transmis, luni, Guinness World Records (GWR), potrivit CNN.

În ciuda dimensiunilor sale, lui Kevin îi era teamă de o mulțime de lucruri

Deținătorul recordului, în vârstă de 3 ani, a murit după ce s-a îmbolnăvit și a suferit o intervenție chirurgicală neplanificată.
Familia sa, care locuiește în West Des Moines, Iowa, în SUA, e „devastată”, a declarat proprietara sa Tracy Wolfe în comunicatul de presă al GWR. „A fost cel mai blând băiat uriaș”, a adăugat ea.

Kevin măsura 0,97 metri înălțime de la picioare până la greabăn – zona situată chiar deasupra umerilor -, iar când stătea pe labele din spate, atingea o înălțime uimitoare de aproximativ 2,13 metri, înălțându-se deasupra proprietarului său, Roger Wolfe.

Cu toate acestea, în ciuda mărimii sale, Kevin era „întruchiparea uriașului blând”, a declarat stăpâna sa, Tracy, atunci când recordul a fost anunțat pe 13 iunie, și era de fapt „speriat de majoritatea lucrurilor”.

Familia l-a adus acasă de când era pui, l-a botezat după numele lui Kevin din filmul „Singur acasă” și a observat că a continuat să crească până când a fost chiar mai mare decât poneiul lor.

În cele din urmă, a fost numit cel mai înalt câine mascul din lume, preluând titlul de la Zeus, un alt dog german care a murit la vârsta de trei ani în septembrie, după ce a suferit de cancer osos.

Dogii germani au o speranță de viață relativ scurtă în comparație cu câinii mai mici, trăind în medie 8-10 ani, iar masculii au de obicei o înălțime de aproximativ 0,76 metri, potrivit American Kennel Club.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`