A murit copilul de un an și jumătate care s-a înecat cu o bucată de măr la o grădiniță privată din Oradea. Clădirea era neautorizată

A murit copilul de un an și jumătate care s-a înecat cu o bucată de măr la o grădiniță privată din Oradea. Clădirea era neautorizată
Sursa foto: Pixabay

Copilul de un an și jumătate care s-a înecat cu măr, joia trecută, la o creșă din Oradea, a murit. Băiatul ajunsese la spital în stare gravă, informează ebihoreanul.ro.

Tragedia a fost confirmată de reprezentanți ai Spitalului Județean din Oradea, unde copilul a stat internat.

Copilul nu a putut fi salvat

„Din păcate pacientul a decedat înainte de ora 16. Am încercat să-l resuscităm, dar nu a mai putut fi salvat”, a declarat pentru ebihoreanul.ro Florina Berte, medic primar ATI, din cadrul Spitalului Județean Oradea, din clădirea de pe strada Corneliu Coposu.

„La ora 15.55 a fost declarat decesul”, a spus și Lisa Crăiuț, purtătoarea de cuvânt a unității spitalicești.

Grădinița privată era neautorizată

Copilul s-a înecat la o grădiniță privată neautorizată din Oradea. Poliția a declanșat o anchetă, inițial, pentru vătămare corporală din culpă.

„Această entitate nu se regăsește în rețeaua școlară a unităților de învățământ din județul Bihor, nefiind nici acreditată, nici autorizată. Le recomand părinților să consulte această listă de pe site-ul instituției noastre, pentru a cunoaște unitățile acreditate, atât publice, cât și private”, declara, vinerea trecută, ebihoreanul.ro, inspectorul școlar general Horea Abrudan.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`