A intrat în vigoare Noul Mers al trenurilor / Ce schimbări aduce CFR Călători

A intrat în vigoare Noul Mers al trenurilor / Ce schimbări aduce CFR Călători
Foto: Facebook / CFR Călători

Noul Mers al Trenurilor a intrat în vigoare începând de astăzi, 11 decembrie, și are o valabilitate de un an, până în decembrie 2023.

În plus, vor intra în circulație după o pauză de 8 ani și trenurile IntenCity. Acestea vor circula pe trei magistrale și vor prinde viteze de 140-160 km/h.

„Tomis Express” face legătura Brașov-Constanța și ajunge în doar patru ore și jumătate.

Pe ruta București – Cluj Napoca, un traseu de 500 de kilometri, trenul botezat „Avram Iancu”, va face opt ore și jumătate și va opri în doar trei stații: Ploiești, Brașov și Teiuș.

Prețurile sunt cu 15% mai mari decât la trenurile InterRegio, dar sunt asigurate servicii mai bune, a declarat, pentru RRA, Adrian Vlaicu, purtător de cuvânt CFR Călători, citat de evz.ro.

De azi intră în vigoare Noul Mers al trenurilor

Călătorii trebuie să știe că începând de pe 11 decembrie a intrat în vigoare noul mers al trenurilor, ceea ce însemană că orele de plecare, respectiv de sosire a trenurilor au fost modificate în întreaga țară.

Pentru a consulta noul orar, călătorii trebuie să acceseze site-ul cfrcalatori.ro.

„CFR Călători informează că, începând cu data de 11 decembrie 2022, intră în vigoare noul Mers al Trenurilor 2022-2023, ce va fi valabil până la data de 09 decembrie 2023.

Pentru a oferi accesibilitate la transportul pe calea ferată unei categorii cât mai largi de călători, oferta de transport feroviar de pasageri este adaptată cererii de piaţă atât prin optimizarea duratelor de parcurs, cât şi a programului şi capacităţii de transport, în limita resurselor disponibile.

În noul Mers al Trenurilor 2022-2023 vor circula zilnic în medie 1100 trenuri operate de CFR Călători, în funcție de perioada din an”, se arată în comunicatul de presă emis de CFR Călători.

Ce noutăți aduce Noul Mers al trenurilor

  • Față de mersul anterior, “Tomis Expres” Constanța-Brașov și retur are o oprire suplimentară în Ploiești.
  • Este optimizată capacitatea de transport pe anumite relații prin introducerea unor trenuri noi, de exemplu pe ruta București Nord – Roșiori – Craiova și retur cu tendința circulației într-un program de mers cadențat pe viitor. Alte noi trenuri sunt introduse pe ruta Iași – Cluj Napoca și retur.
  • Pentru a răspunde mai bine cerințelor, în anumite zone CFR Călători operează cu trenuri RE care asigură condiții apropiate cu cele ale trenurilor IR dar la un tarif mai mic, ceea ce oferă accesibilitate unei categorii cât mai largi de călători.
  • Trenurile IR de pe ruta  București – Pitești devin trenuri RE cu mers într-un program cadențat.
  • Ruta București – Brașov și retur este asigurată zilnic cu circa 21 perechi de trenuri asigurând un program orar de călătorie flexibil pentru publicul călător.
  • Trenurile “Prietenia” 402/ 401 București Nord-Chișinău și retur, precum și trenurile 1064/1061 Iași-Ungheni și retur circulă zilnic în acest mers de tren nou.
  • În sezonul estival între principalele orașe din țară și litoral se asigură legătura cu trenuri directe, cu mențiunea că pe distanța Constanța – Mangalia și retur trenurile circulă în regim de tren Regio și la tarifele aferente acestui rang de tren.
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:19 - Luca Reghecampf rupe tăcerea. Acuzații grave la adresa Anamariei Prodan: „Ne folosește pe noi, copiii, ca pe un scut”
22:11 - Un șofer presupus beat era să spulbere caravana Kamalei Harris. Bărbatul spune că nu-și amintește cum a ajuns pe autostradă
22:06 - Diana Stoica (USR), despre acuzațiile lui Nicolae Ciucă la adresa PSD: Dacă este atât de grav ce plănuiește să facă PSD-ul, ce mai caută cu ei la Guvern? Nu înțeleg (VIDEO)
22:02 - Burduja acuză că mai multe ONG-uri blochează investițiile în sectorul energetic românesc: „Toate aceste beneficii pentru țară și regiune cred că supără anumiți actori statali sau nestatali” (VIDEO)
21:46 - Sebastian Burduja a spus motivele pentru care România a importat energie în primele 8-9 luni din acest an: Sunt mai multe cauze. 30 și ceva de ani, România nu a investit în producția de energie (VIDEO)
21:39 - Eva Mendes: „Nu am fost niciodată vreo mare actriță, nu am fost niciodată îndrăgostită de actorie”
21:32 - Burduja: „În ce privește pregătirea pentru iarnă, stăm bine, avem depozitele de gaz în supraplin” / Ce se întâmplă cu schema de plafonare a prețurilor la energie (VIDEO)
21:26 - O zonă din București va arăta complet diferit până la sfârșitul lui 2027. Ce modificări sunt în plan
21:09 - Nicolae Ciucă a anunțat că dorește extinderea programului “O masă sănătoasă” în toate școlile din România și extinderea în toate județele a învățământului dual profesional, “cu campusuri de profil, unde elevii vor ieși cu o profesie”
21:00 - Apele Române: Coeficientul de umplere în principalele 40 de lacuri de acumulare a scăzut la 70%