A fost declarată încheierea epidemiei de rujeolă la nivel național. Anunțul Ministerului Sănătății

A fost declarată încheierea epidemiei de rujeolă la nivel național. Anunțul Ministerului Sănătății
Sursa foto: sanoteca.md

Epidemia de rujeolă a fost declarată în decembrie 2023, când erau aproape 2.000 de cazuri la nivel național, în 29 de județe. Încetarea epidemiei s-a anunțat oficial marți, printr-un ordin al ministrului Sănătății.

În săptămâna 19-25 august au fost raportate 457 de cazuri noi

Conform Institutului Național de Sănătate Publică (INSP), săptămâna trecută (19-25 august) au fost raportate 457 de noi cazuri de infectare și niciun deces. De la 1 ianuarie 2023 și până pe 25 august, numărul total de cazuri a ajuns la 23.690, fiind raportate și 21 de decese, potrivit adevărul.ro.

Județele cele mai afectate au fost Brașov, cu 382,8 cazuri la 100.000 de locuitori, Alba, cu 301,9 cazuri și Călărași cu 274,5 cazuri. Cele mai mici incidențe au fost înregistrate în Vaslui 11,2 cazuri la 100.000 locuitori, Mehedinți cu 12,5 cazuri și Bihor, cu 20,6 cazuri.

Epidemia de rujeolă a fost declarată în decembrie 2023

Ministerul Sănătății a declarat în decembrie epidemie de rujeolă în România, în urma creșterii îngrijorătoare a numărului de cazuri. „Având în vedere creșterea îngrijorătoare a cazurilor de rujeolă, precum și numărul mare de spitalizări în secțiile de pediatrie și boli infecțioase al copiilor infectați, Ministerul Sănătății a declarat epidemie de rujeolă la nivel național, pentru a face posibilă vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 9 și 11 luni, precum și recuperarea celor nevaccinați sau cu schema de vaccinare incompletă”, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății.

Încetarea epidemiei de rujeolă s-a făcut printr-un ordin al ministrului Sănătății (nr. 4.322/2024), publicat marți, 27 august 2024, în Monitorul Oficial.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:10 - Pâmântul va avea o nouă lună. Cum va putea fi văzut asteroidul și cât timp va sta în orbita planetei noastre
22:09 - Anca Serea a rămas fără bona celor 6 copii ai săi: „Pleacă acasă, unde o așteaptă cele trei fetițe și un vis neîmplinit” / Ce a spus vedeta despre bonele filipineze (VIDEO, FOTO)
22:04 - Daniel Constantin, despre posibilitatea ca Iohannis să candideze la Senat din partea PNL: Mi se pare că e un zvon, deocamdată. La ședințele la care eu am participat, nu a fost nicio discuție în sensul acesta (VIDEO)
21:42 - Ce reacție a avut un turist polonez după ce a văzut zăpadă pe Transfăgărășan: „Cred că a fost cea mai bună idee pe care am avut-o în vacanţă”
21:30 - IPS Teodosie: Femeia să nu se roage în pielea goală! Să se roage îmbrăcată cuviincios şi cu capul acoperit (VIDEO)
21:24 - Cum a fost păcălită Oana Roman de angajații unei firme care verifică centrale termice: „Să vă povestesc despre niște escroci și vă recomand să vă feriți de ei cât puteți”
21:10 - Ce măsuri vor lua autoritățile din Grecia pentru a reduce supraturismul. Ce a decis Guvernul de la Atena
20:59 - Ozana Barabancea, înșelată cu cea mai bună prietenă: „Pe el l-am iertat, dar pe ea, nu”
20:52 - Ministrul Sebastian Burduja, despre zona județului Galați: Toți consumatorii din zona afectată de inundații sunt alimentați cu energie electrică. Suntem pregătiți să intervenim, dacă vremea se înrăutățește (VIDEO)
20:45 - Ce le-a promis un poștaș din Vaslui locuitorilor din comunele afectate de inundații: „Merg să le duc pensia bătrânilor”