A doua zi fără locuri libere la ATI pentru bolnavii de COVID-19 în România. S-au înregistrat peste 300 de decese în ultimele 24 de ore

A doua zi fără locuri libere la ATI pentru bolnavii de COVID-19 în România. S-au înregistrat peste 300 de decese în ultimele 24 de ore
Foto simbol: Hepta.ro / Zuma Press / Marco Alpozzi

În prezent, în România, nu mai sunt locuri libere la ATI pentru pacienții bolnavii de COVID-19 se dezvoltă o formă gravă. În cursul zilei de miercuri, autoritățile au raportat faptul că nu mai sunt paturi disponibile în ATI pentru bolnavii de COVID-19.

1513 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări, având în vedere că există un număr de 1.486 și alte 123 de paturi în rezerva operațională, ce pot fi date spre utilizare, acolo unde sunt disponibile, atunci când numărul pacienților internați la terapie intensivă depășește capacitatea secției.

În data de 6 octombrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1486 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. În București sunt avizate de DSP 313 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19.

De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 123 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19. Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale. Situația paturilor suplimentare o aveți în tabelul pe care vi-l trimitem alăturat.

1513 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

Atât la nivel national, cât și în Municipiul București nu mai sunt libere paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.

Se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.
Menționăm faptul că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare”, informează Grupul de Comunicare Strategică.

Paturile din rezerva operațională: 123 disponibile în cursul zilei de miercuri

Paturile din rezerva operațională sunt paturi pe care anumite spitale le dețin și au posibilitatea să le operaționalizeze, în afara secțiilor principale de ATI, atunci când numărul de pacienți din spitalul respectiv, care necesită internare la ATI, îl depășește pe cel al paturilor disponibile în secțiile principale, precizează Grupul de Comunicare Strategică.

În prezent, în România mai există 123 de astfel de variante, lista cu paturile din rezerva operațională și unde sunt acestea dispuse.

La nivelul Municipiul București, paturile din rezerva operațională sunt dispuse astfel:

  • Institutul Naţional de Boli Neurologice şi Neurovasculare București – 5
  • Spitalul Clinic de Urgenta Bagdasar Arseni – 15
  • Spitalul de Urgență al SRI Prof. Dr. Agripa Ionescu – 3
  • Spitalul Universitar de Urgență Militar Central Dr. Carol Davila – 3
  • Spitalul CF 2 – 2
  • Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare „C.C. Iliescu” București – 6
  • Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti – 9
  • Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti (Floreasca) – 8
  • Spitalul de Urgență Prof. Dr. Dimitrie Gerota – 3
  • Spitalul Universitar de Urgenta Elias – 5
  • Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Grigore Alexandrescu București – 1

=

Urmăriți B1TV.ro și pe
`