866 de locuri de cazare, alocate de primăria Galați pentru sinistrați. Guvernul pregătește finanțarea din fondul de rezervă

866 de locuri de cazare, alocate de primăria Galați pentru sinistrați. Guvernul pregătește finanțarea din fondul de rezervă

Primăria municipiului Galați a anunțat că a pus la dispoziția sinistraților 866 de locuri de cazare în comunitățile afectate de inundațiile. Aceste locuri sunt distribuite în șapte facilități diferite pentru a asigura adăpostul necesar victimelor:

  • Căminele Studențești: 300 de locuri
  • Baza Siderurgistul: 200 de locuri
  • Sala Sporturilor: 200 de locuri
  • Adăpostul de Noapte al Direcției de Asistență Socială Galați: 84 de locuri
  • Centrul de sprijin pentru tineri: 24 de locuri
  • Centrul Dimitrie Ioan Frigator: 30 de locuri
  • Centrul multifuncțional de servicii sociale: 28 de locuri

Premierul Marcel Ciolacu, ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, ministrul Mediului, Mircea Fechet, șeful DSU, Raed Arafat, sunt prezenți în zonele afectate de calamitați din județul Galați și evaluează pagubele create de viitură.

Marcel Ciolacu a declarat că prioritatea o reprezintă salvarea de vieți omenești: „Avem toată logistica necesară pentru a interveni rapid…MApN este pregătit pentru orice intervenție. În zonele unde nu se poate ajunge ministerul Apărării se implică direct sub o coordonare a situațiilor de urgență. În acest moment am hotărât o dislocare a tot ce înseamnă alimente, pături, containere de dormit pentru casele distruse. Se vor amplasa două tabere apropiate zonelor sinistrate…În momentul când se vor retrage apele se va interveni. Vom face ședința de guvern imediat cum este nevoie să dislocăm sumele din fondul de rezervă”, a adăugat primul-ministru.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`