80.809 persoane vaccinate în ultimele 24 de ore. De la debutul campaniei, în România au fost administrate peste 4,9 milioane de doze
Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea anti-COVID-19 a precizat, luni seară, că în ultimele 24 de ore au fost administrate 80.809 doze la tot atâtea persoane. În total, de la debutul campaniei, în România au fost utilizate peste 4,9 milioane de doze fiind astfel vaccinate aproape 3,1 milioane de persoane, dintre care mai bine de 1,8 milioane au primit inclusiv rapelul.
80.809 persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, a precizat CNCAV. În România au fost administratepeste 4,9 milioane de doze de la debutul campaniei
În ultimele 24 de ore au fost vaccinate 80.809 persoane – la 54.680 a fost vorba despre prima doză, în timp ce restul, 26.129, au primit rapelul. La nivelul centrelor de vaccinare au fost înregistrate 38 de reacții adverse comune și minore, dintre care 3 au fost de tip local, iar 35 generale.
Campania națională de vaccinare anti-COVID-19 a început în 27 decembrie 2020, cum s-a întâmplat în majoritatea statelor din UE, iar de atunci și până luni seară, în România, au fost administrate 4.913.012 doze, la 3.092.378 de persoane. Un număr de 1.820.634 de oameni au primit inclusiv rapelul.
În total, la nivelul centrelor de vaccinare au fost înregistrate 13.705 reacții adverse comune și minore, reprezentând o pondere de 2,8 la mia de doze administrate, din care: 1.437 au fost reacții de tip local cu durere la locul injectării; 12.268 au fost reacții generale (febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, alergii de tip urticarie).
CNCAV a precizat că 150 de reacții adverse sunt în curs de investigare.
Florin Cîțu:Campania de vaccinare împotriva COVID-19 va fi accelerată, atât în mediul urban, cât și în mediul rural
Premierul Florin Cîțu a discutat cu reprezentanții autorităților locale, luni, despre mai multe soluții care să faciliteze accesul oamenilor la vaccin.
„Campania de vaccinare împotriva COVID-19 va fi accelerată, atât în mediul urban, cât și în mediul rural, pentru a oferi cât mai multor oameni șansa la imunizare împotriva virusului și revenirea treptată la o viață normală. Primarii de orașe, municipii, comune și reprezentanții Consiliilor Județene reprezintă un sprijin important pentru informarea corectă a oamenilor și pentru a face mai ușor accesul la vaccinare.Am discutat astăzi cu reprezentanții autorităților locale mai multe soluții care să faciliteze accesul oamenilor la vaccin. Avem în vedere organizarea, în weekend-uri a centrelor de vaccinare drive thru și a maratoanelor pentru vaccinare”, a declarat Florin Cîțu.
De asemenea, a adăugat primul-ministru, „va continua vaccinarea prin cabinetele medicilor de familie”.
„În prezent, peste 3.000 de medici de familie și-au arătat disponibilitatea de a se implica în procesul de vaccinare, sperăm ca și alții să se alăture acestui efort comun. Vom merge mai departe în ceea ce privește amenajarea centrelor de vaccinare în incinta operatorilor economici pentru imunizarea angajaților și a familiilor acestora.Pentru comunitățile rurale sau mai greu accesibile, dar și unde nu sunt amenajate centre de vaccinare, vom susține activitatea centrelor mobile, o soluție eficientă având în vedere că începând cu 4 mai se va putea face imunizarea cu doză unică din serul produs de compania Johnson & Johnson”, aadăugat Florin Cîțu.
El a subliniat că „vaccinarea este vitală pentru a proteja sănătatea populației și pentru revenirea treptată la României, din perspectivă economică, socială și culturală”.
„Voi continua colaborarea cu autoritățile locale, suntem deja la a treia întâlnire în mandatul de prim-ministru, pentru că doar împreună învingem pandemia”, a mai afirmat premierul Florin Cîțu.