665 de sesizări de incidente electorale, amenzi de 100.000 de lei și dosare penale pentru 97 de infracțiuni, în ultimele 24 de ore

665 de sesizări de incidente electorale, amenzi de 100.000 de lei și dosare penale pentru 97 de infracțiuni, în ultimele 24 de ore

Peste 600 de sesizări privind incidente electorale au fost primite în ultimele 24 de ore, a anunţat duminică, 9 iunie, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog, într-o conferință de presă. 67% dintre acestea au fost legate de continuarea campaniei electorale, iar 11% reclamau posibile fapte de corupere a alegătorilor.

Se verifică inclusiv modul în care se efectuează transportul de persoane

Pe parcursul nopții nu au fost înregistrate incidente care să vizeze securitatea sediilor secțiilor de votare, iar în această dimineață, efectivele MAI care au asigurat măsurile de protecție le-au predat președinților birourilor electorale.

În ultimele 24 de ore însă au fost primite 665 de sesizări de incidente electorale, 14% fiind în curs de verificare. 67% dintre sesizări au fost despre continuarea campaniei electorale, 11% au fost despre posibile fapte de corupere a alegătorilor, iar restul au privit alte tipuri de fapte. Au fost aplicate 97 de amenzi, în valoare de peste 100.000 de lei și 242 de avertismente.

Totodată, s-au întocmit dosare penale pentru săvârșirea a 107 posibile infracțiuni. Aproximativ 42.800 de polițiști, jandarmi, pompieri, polițiști de frontieră și lucrători de la alte structuri sunt mobilizați la nivelul întregii țări pentru protecția secțiilor de vot și pentru menținerea siguranței publice atât în proximitatea secțiilor de votare, cât și pe raza localităților, informează Libertatea.

Echipe formate din angajați MAI au misiunea de a efectua cercetări de urgență în cazul sesizărilor privind nerespectarea legii în context electoral. Peste 1.600 de polițiști desfășoară activități în trafic și verificări inclusiv ale modului în care se efectuează transportul de persoane. La această acțiune se va asigura sprijin aerian cu ajutorul aeronavelor IGAv.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`