58 de români și membri de familie au fost repatriați din Liban. Numărul celor evacuați a ajuns la 270

58 de români și membri de familie au fost repatriați din Liban. Numărul celor evacuați a ajuns la 270
Sursa Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Un grup de 58 de români și membri de familie a fost repatriat, miercuri, din Liban, iar numărul total al celor repatriați din Liban a ajuns la 270.

Alt grup de români, repatriat

O aeronavă a Forțelor Aeriene Române a adus în țară un grup de 58 de români, dar și membri de familie ai acestora, informează G4media.

„În contextul escaladării conflictului din regiunea Orientului Mijlociu, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că miercuri, 9 octombrie 2024, cu sprijinul Ministerului Apărării Naţionale (MApN) şi al altor parteneri instituţionali, un nou grup de 58 de persoane aflate în situaţii vulnerabile, cetăţeni români şi membri de familie de gradul I, majoritatea femei, copii, cazuri medicale, persoane aflate în zona de risc maxim, a fost asistat în vederea repatrierii din Republica Libaneză, fiind transportat în România, la bordul unei aeronave aparţinând Forţelor Aeriene Române”, conform unui comunicat al MAE.

Cele 58 de persoane au fost ajutate de personalul Ambasadei României la Beirut, dar și de două echipe consulare din cadrul Unității de reacție rapidă a MAE pentru a le elibera documentele de călătorie și pentru a se ocupa de toate formalitățile îmbarcării.

Autoritățile Române au colaborat cu structurile din MAI, cu Primăria București și cu ONG-uri pentru ca românii sosiți să primească asistența de care au nevoie.

Până acum, 270 de români și membri de familie ai lor au fost evacuați din Liban pe fondul conflictului din Orientul Mijlociu. Până la data de 1 octombrie, 1.136 de români și familiile lor și-au înregistrat prezența în Liban.

Avertismentul MAE

MAE reaminteşte că este în vigoare, încă din luna octombrie 2023, un avertisment de călătorie de nivel 8/9 – „EVITAŢI ORICE CĂLĂTORIE!” pentru întreg teritoriul Republicii Libaneze, disponibil la https://www.mae.ro/node/2896, informaţiile fiind actualizate în mod constant, în funcţie de evoluţiile de securitate din regiune. MAE reiterează recomandarea fermă adresată cetăţenilor români prezenţi în această ţară de a-şi înregistra prezenţa la misiunea diplomatică a României la Beirut, pentru a facilita acordarea protecţiei consulare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
19:25 - Atenţionare de călătorie emisă de MAE pentru SUA: Uragan de gradul 5 în statul Florida
19:07 - Ce mesaj a postat Radu Vâlcan pe pagina sa de Instagram, fix cu o zi înainte de aniversarea Adelei Popescu: „O să mă certe…”
19:01 - Diana Buzoianu (USR), despre decizia CCR privind cazul Dianei Șoșoacă: „E foarte clar că singurul care câștigă din toată schema asta este Ciolacu”
18:59 - Tragedie în Prahova. Un șofer de Uber a fost ucis de un client
18:47 - Felix Cozma (PSD), după decizia CCR în cazul șefei SOS: Cred că e mai mult un circ pe care oricum Diana Șoșoacă îl făcea și înainte. Câștigătoare, ca și tip de electorat, este doamna Lasconi, după părerea mea (VIDEO)
18:35 - DNA trimite în judecată membrii unei rețele care a obținut ilegal 24 de terenuri din București, aflate în proprietatea statului
18:24 - O femeie de 70 de ani și fiul ei au plantat marijuana printre fasole și roșii. „Miroseau extraordinar de frumos”
18:11 - Surpriză! Cine îi dă 6.000 de lei lunar lui Irinel Columbeanu: „Suntem lângă el”
18:10 - Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, critici la adresa ONG-urilor de mediu: „Consecința litigiilor este că se întârzie investițiile”
17:43 - Silvia Dinică (USR): PNL-ul dă și impresia că ar vrea să părăsească coaliția, dar, în același timp, nu vrea să părăsească Guvernul pentru că sunt beneficii acolo. Faptul că ești în executiv îți dă un avantaj electoral (VIDEO)