50.000 de oameni s-au programat în prima oră pe platforma de vaccinare, iar numărul total din prima zi ajunge la aproximativ 190.000. Gheorghiță: Erau 18.000 de utilizatori pe minut

50.000 de oameni s-au programat în prima oră pe platforma de vaccinare, iar numărul total din prima zi ajunge la aproximativ 190.000. Gheorghiță: Erau 18.000 de utilizatori pe minut
FOTO: Pixabay.com

Etapa a II-a a campaniei naționale de vaccinare a debutat cu un număr mare de persoane înscrie, în prima oră fiind 50.000 de persoane care s-au programat, iar numărul total al programărilor din data de 15 ianuarie a ajuns la aproximativ 190.000, după cum a precizat medicul Valeriu Gheorghiță.

Coordonatorul campaniei de vaccinare a precizat că în prima oră de la reluarea funcționării platformei au fost alocate peste 100.000 de sloturi, însemnând un număr de circa 50.000 de persoane care s-au programat pentru imunizarea anti-COVID.

Circa 50.000 de persoane, programate în etapa a II-a din prima oră

Mai mult decât atât, din totalul persoanelor programate vineri, 50.000 sunt doar în municipiul București, oraș în care până vineri seara s-au și ocupat toate locurile disponizile pentru luna ianuarie.

„Pot să vă spun că acum o oră erau 18.000 de utilizatori pe minut. Este una dintre cele mai mari programări informatice. Este peste platforma marilor magazine din perioada de Black Friday. În prima oră erau alocate peste 100.000 de sloturi, adică 50.000 de persoane programate”, a declarat Valeriu Gheorghiță, coordonatorul capmaniei naționale de vaccinare, la Digi 24.

Totodată, Gheorghiță a precizat că o persoană poate înscrie până la 10 membrii ai familiei. „Au fost 35.000 de utilizatori unici care au putut înscrie maximum 10 persoane pe platformă”.

Platforma de înscriere, nefuncțională în primele ore

Reamintim că în cursul zilei de vineri, 15 ianuarie, platforma dedicată înscrierii vaccinarea anti-COVID nu a fost funcțională pentru câteva ore. Înscrierea online a persoanelor care doresc să se imunizeze împotriva COVID-19 ar fi trebuit să înceapă la orele 15.00, dar serverul a picat la scurt timp.

În București, până vineri seara s-au epuizat locurile disponibile pentru vaccinare în următoarele 20 de zile. În jurul orei 19.00 au fost deja epuizate programările pentru sectoarele 1, 2 și 3 din Capitală, fiind disponibile doar aproape 2.050 în Sectorul 4.

În ceea ce privește programarea pentru etapa a II-a de vaccinare, coordonatorul capaniei naționale explica cum se poate realiza aceasta:

„În ceea ce privește modalitatea de programare, platforma va fi gata pe data de 15 ianuarie. De la ora 3 se va putea începe programarea persoanelor pentru etapa a II-a în centrele de vaccinare care vor fi pregătite. Pentru persoanele cu vârsta peste 65 de ani, programarea se poate face individual, se poate face prin medicul de familie, se poate face prin serviciile de call center – aici, ca noutate, vom avea un număr unic la nivel național, pe care vi-l pot și spune, 021.414.44.25. Practic, sunând la acest număr, apelurile vor fi preluate în cele 42 de call center-uri distribuite la nivelul fiecărui județ. O altă modalitate de programare, prin direcția de asistență socială din primării sau prin intermediul aparținătorilor, care pot să își facă cont și să înscrie până la maxim 10 persoane dintre aparținători, din familie”, a declarat Ghoerghiță, în timpul unei conferințe de presă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`