5 întrebări frecvente despre implantul dentar

5 întrebări frecvente despre implantul dentar

Pierderea dinților este o problemă comună a multor persoane. Acest lucru se întâmplă fie datorită bolilor paradontale, a cariilor sau leziunilor. De aceea opțiunea implanturilor dentare este tot mai populară, fiind o alternativă de tratament.

Dacă te gândești să apelezi la o asemenea metodă, cu siguranță ai o serie de întrebări. De aceea am răspuns la cele mai frecvente întrebări despre implantul dentar:

1.Ce este un implant dentar

Un implant dentar este o proteză folosită pentru înlocuirea dinților lipsă. Atunci când alte soluții de tratament nu pot fi folosite pentru a îmbunătăți aspectul danturii, cum este alegerea unui aparat Invisalign, implantul este o soluție. Practic este un dispozitiv sub forma unui șurub, de obiecei realizat din titan, care se introduce în osul maxilarului sau mandibulei și care are rolul de rădăcină artificială pe care poate fi atașata coroana dentară. Odată ce implantul aderează la os, este numit bont și pot fi atașați dinții artificiali.

2.Cât de rezistent este un implant dentar

Marea diferență între implanturile dentare și dinții naturali este că nu sunt predispuse la boli dentare. Totuși înainte de a te preocupa de proteza dentara pret, sănătatea gingiilor trebuie să rămână o preocupare de durată pentru menținerea implantului. Dacă sunt îngrijite corespunzător, implanturile pot rezista pe termen lung, însă succesul unui implant depinde și de calitatea osului, igiena dentară și vizitele la dentist. Astfel dacă este îngrijit corespunzător un implant dentar poate rezista o viață întreagă.

3.Cine este un candidat bun pentru implant dentar

Aproape oricine are un dinte sau mai mulți lipsă este un candidat bun pentru implant dentar. Însă cel mai bine poate decide medicul dentist dacă implantul este potrivit. Există totuși anumite condiții medicale și factori care ar putea afecta capacitatea unor persoane de a primi un implant dentar. Așa că un control la stomatolog poate decide acest lucru.

4.Care sunt avantajele unui implant dentar

Implanturile dentare au mai multe avantaje comparativ cu alte soluții:

Sunt stabile și funcționează bine: implanturile sunt bine fixate ceea ce înseamnă funcționalitatea similară cu a dinților naturali.

Estetică: implanturile arată și se simt ca dinții naturali, contribuind la un zâmbet frumos.

Contribuie la sănătatea oaselor: implanturile stimulează osul maxilarului sau mandibulei și totodată contribuie la sănătatea oaselor și prevenirea atrofiei osoase.

5. Implantul dentar este dureros?

Procedura de inserare a implantului dentar se realizează cu anestezie locală, astfel încât nu ar trebui să doară. Cu toate acestea este posibil să simți disconfort sau umflături după intervenție, de nivel moderat spre minim. Însă toate acestea pot fi gestionate cu medicamentele prescrise de medic. Majoritatea persoanelor raportează că disconfortul a fost mai mic decât se așteptau și că durează destul de puțin timp.

Acestea sunt câteva întrebări de bază, care ar trebui să te îți ofere lămuriri referitoare la implantul dentar.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`