Concluzia unui studiu comandat de serviciile Comisiei Europene, care a examinat 320 branduri de miere arată că în UE se consumă multă miere falsificată.
Culoarea şi textura mierii sunt aspecte la care trebuie să fim atenţi, ne sfătuieşte preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Albine. „Ce se vinde pe piaţă şi eu am dubii de multe ori şi văd în hipermarketuri o miere de salcâm cristalizată sau de o culoare dubioasă.
De multe ori nu este miere, nu că nu este miere de salcâm”, spune Ioan Fetea, preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Albine pentru Observator.
Toate cele 10 probe provenite din Marea Britanie au picat testul, la fel ca majoritatea celor din Turcia, China sau Ucraina. Falsificarea mierii nu prezintă riscuri mari pentru sănătate dar înşală consumatorii şi îi dezavantajează pe producătorii cinstiţi, spune Oficiul european Antifraudă.