446 de permise de conducere, reținute în Ajunul Crăciunului. Șoferii erau beți sau drogați la volan

446 de permise de conducere, reținute în Ajunul Crăciunului. Șoferii erau beți sau drogați la volan
Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministerul Afacerilor Interne a anunțat, luni, că în Ajunul Crăciunului au fost reținute 446 de permise de conducere, dintre care 74 pentru consum de alcool și 15 pentru consum de droguri.

184 de infractori au fost prinși

Polițiștii au intervenit în 4.992 de evenimente și 959 de infracțiuni au fost semnalate. Echipajele din teren au prins în fapt 184 de infractori, informează Digi24.

„Poliţiştii rutieri au fost prezenţi pe principalele artere de drum pentru a asigura fluidizarea circulaţiei şi pentru a preveni producerea unor evenimente grave, iar în cursul zilei de ieri aceştia au reţinut, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 446 permise (dintre care 74 pentru consum de alcool şi 15 pentru consum de droguri sau alte substanţe interzise) şi au retras 207 certificate de înmatriculare”, transmite MAI într-un comunicat.

Amenzi de peste 1,9 milioane de lei

În ultimele 24 de ore, au fost applicate amenzi în valoarea de peste 1,9 milioane de lei, iar pompierii au intervenit în 1.370 de misiuni pentru acordarea asistenței medicale de urgență, în 87 de stingere a incendiilor și 6 pentru descarcerare. Jandarmii montani au salvat 6 persoane care se aflau în situații critice.

„Totodată, echipajele de ordine publică, aflate în executarea atribuţiilor de serviciu, au prins în flagrant 184 de autori de infracţiuni, care au săvârşit 201 fapte penale. Tot în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 36 de persoane şi au fost depistate 6 persoane urmărite naţional sau internaţional.

În îndeplinirea misiunilor ce le revin, poliţiştii şi jandarmii au constatat 5.389 de contravenţii pentru care au aplicat amenzi în valoare de peste 1,9 milioane de lei. Pompierii au efectuat trei controale pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă, fiind aplicate 11 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 3.000 lei”, arată MAI.

Referitor la traficul prin punctele de trecere a frontierei, în ultimele 24 de ore, au intrat în România 39.282 de autovehicule și 161.643 de persoane.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`