434 de decese COVID-19 în 24 de ore. Aproape 9.000 de infectări noi depistate la nivel național

434 de decese COVID-19 în 24 de ore. Aproape 9.000 de infectări noi depistate la nivel național
Foto: Pixabay

La nivel național au fost depistate 8.971 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2, arată bilanțul intermediar de joi. Potrivit autorităților, în țara noastră au fost înregistrate încă 489 de decese COVID-19 pe un interval de 24 de ore, însă 55 dintre acestea s-au produs anterior intervalului de referință.

GCS: 434 de decese COVID-19 în 24 de ore

„Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 4 noiembrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 8.971 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 489 decese dintre care 55 anterioare. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00”, se arată în informarea transmisă joi.

Octavian Jurma: Dacă trendul actual se menține constant, majoritatea județelor vor fi sub 3 la mie înainte de sărbători

Cercetătorul a prezentat o prognoză simplă în ceea ce privește evoluția incidenței în perioada următoare, atrâgând atenția că vaccinarea este elementul-cheie în depășirea valului 4.

„Majoritatea judeţelor vor fi sub 3 la mie înainte de sărbători dacă trendul actual se menţine constant. Vă atrag atenţia că prognoza în această perioadă este puternic influenţată de măsurile luate şi conformarea populaţiei cu acestea. Dintre acestea, vaccinarea este cel mai important factor care poate accelera ieşirea din valul valul 4-Delta, alături de conformarea cu măsurile existente”, a scris Octavian Jurma, pe Facebook.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)