4 boli articulare ce pot fi corectate cu ajutorul ortezei

Publicat: 22 06. 2018, 12:48

Orteza pentru braț joacă un rol extrem de important în prevenirea agravării anumitor afecțiuni articulare, ce pot apărea la orice vârstă și vin la pachet cu disconfort, durerie și un tonus mental nu foarte bun. Dintre acestea trei, primele două reprezintă cele mai des întâlnite efecte ale bolilor articulare, iar pentru combaterea lor, trebuie pus un diagnostic exact de către medicul specialist. De ce este necesar acest lucru? Pentru a se putea recomanda ulterior orteza de braț potrivită, în funcție de afecțiunea articulară de care suferă pacientul. Care sunt 4 dintre cele mai întâlnite astfel de complicații, afli chiar acum:

1. Sinovita

Această afecțiune articulară poate apărea atât la membrele superioare, cât și la cele inferioare, fiind cauzată de artrită sau de o lovitură / leziune, în urma căruia lichidul sinovial se inflamează. Articulațiile membrelor (cot, genunchi) prezintă membrane sinoviale, ce sunt afectate de cauzele pe care le-am prezentat mai sus. Dacă în cazul apariției artritei, putem vorbi despre o sinovită cronică, în cazul unei leziuni puternice, pacientul poate suferi de sinovită acută. Dacă această afecțiune este tratată superficial, în timp, această poate trece cu ușurință de la stadiul de sinovită acută la sinovită cronică.

2. Tenosinovita

În cazul în care tenosinovita nu este infecțioasă (atunci este necesară intervenția chirurgicală pentru curățarea articulației afectate), progresul acestei afecțiuni articulare poate fi prevenit prin punerea în repaos a zonei respective. Acest lucru se poate realiza prin purtarea unei orteze pentru brat. Exact ca în cazul sinovitei, tenosinovita presupune o inflamație a tecii sinovale ce înconjoară tendoanele, facilitând alunecarea acestora. Orteza pentru brat, în acest caz, are rolul de a menține membrul imobil, ameliorând astfel durerile simptomatice, pe întreaga perioadă a tratamentului cu inflamatorii prescris de medicul specialist.

3. Bursita

Bursita este o afecțiune articulară dureroasă, caracterizată prin inflamarea bursei, un sac prezent în mai toate zonele în care există articulații-cheie, având rol al acestora. În cazul în care bursita se manifestă la nivelul cotului, orteza pentru braț vine să țină brațul afectat într-o poziție imobilă. De altfel, este recomandată oprirea oricărei activități fizice cu membrul respectiv, deoarece printre principalele cauze ale bursitei se numără și activitățile fizice cu un caracter repetitiv.

4. Periartrita umărului

Periartrita scapulo-humerală reprezintă o afecțiune articulară întâlnită la nivelul umărului, caracterizată prin inflamația țesuturilor din zona articulației scapulo-humerale. Cauzele apariției acestei afecțiuni variază de la leziuni provocate de o supunere a umerilor la eforturi peste limită și până la frig sau afecțiuni degenerative asimptomatice. În cazul în care ești diagnosticat cu periartrită scapulo-humerală, încearcă să eviți pe cât de mult posibil consumul de zahăr, ce împiedică absorbția de vitamine și minerale, încercând în același timp să consumi cât mai multe legume și fructe.

Orteza pentru braț poate corecta sau împiedica progresul afecțiunilor articulare despre care am discutat puțin mai sus. Cele mai bune produse de acest fel se fixează foarte bine pe articulația afectată, permițând o imobilitate locală benefică pentru procesul de vindecare, în paralel cu medicamentația prescrisă de medicul specialist. De asemenea, ortezele pentru braț sau umăr sunt excelente pentru perioada de recuperare în urma intervențiilor chirurgicale, iar pentru a te bucura de cele mai bune rezultate, consultă-te cu medicul tău, înainte de a cumpăra produsul perfect pentru nevoia ta.