„360 de grade”, cu Alina Bădic. Darurile celor trei magi de la Răsărit pentru Pruncul Iisus Hristos vor fi aduse în premieră în România, la Mănăstirea Pantocrator (VIDEO)
Darurile celor trei magi de la Răsărit pentru Pruncul Iisus Hristos vor fi aduse în premieră în România, la Mănăstirea Pantocrator, în perioada 22-28 decembrie, a anunțat Alina Bădic, sâmbătă, pe B1 TV, în ediția specială a emisiunii „360 de grade”.
Invitatul ei a fost chiar starețul Mănăstirii Pantocrator din Drăgănești-Vlasca, părintele Sebastian Serdaru.
„360 de grade”, cu Alina Bădic, despre aducerea relicvelor Mântuitorului Hristos la Mănăstirea Pantocrator din România
Darurile, considerate a fi parte a relicvelor Mântuitorului Iisus Hristos, vor fi la Mănăstirea Pantocrator din județul Teleorman între 22 și 28 decembrie.
„Am deosebita onoare de a anunța un eveniment religios de mare forță. Darurile celor trei magi de la Răsărit pentru Pruncul Sfânt vor fi aduse la Mănăstirea Pantocrator, în perioada 22-28 decembrie, anul acesta. La Mănăstirea Pantocrator din Drăgănești-Vlasca, județul Teleorman, vor fi aduse spre închinare darurile oferite de cei trei magi de la Răsărit Pruncului Iisus în ieslea de la Betleem.
Cei trei magi veniți să se închine Împăratului Hristos, născut în peștera din Betleem, au adus daruri, aur, smirnă și tămâie. Cinstitele daruri se păstrează la Mănăstirea athonită Sfântul Pavel din Muntele Athos. Este pentru prima dată când aceste odoare ajung în țara noastră”, a spus Alina Bădic.
Starețul Mănăstirii Pantocrator a spus că „este într-adevăr o bucurie”.
„Aceste daruri pe care magii le-au adus Mântuitorului Hristos la Nașterea Sa, așa după cum relatează evanghelistul Matei, se păstrează într-o raclă la Muntele Athos, așa cum ați amintit, la Mănăstirea Sfântul Pavel.
Trebuie să știm că aceste daruri fac parte din acele relicve numite ale Mântuitorului Hristos. Așa cum avem sfintele moaște sau tot felul de obiecte care au aparținut oamenilor sfinți, avem în tradiția creștină, în patrimoniul creștinătății, aceste odoare, aceste obiecte, relicve, care au aparținut sau au avut legătură direct cu Mântuitorul Hristos. Ele sunt un fel de urme pe care Biserica le-a păstrat cu mare evlavie de la Hristos”, a explicat părintele Sebastian Serdar.