„360 de grade”, cu Alina Bădic. Darurile celor trei magi de la Răsărit pentru Pruncul Iisus Hristos vor fi aduse în premieră în România, la Mănăstirea Pantocrator (VIDEO)

„360 de grade”, cu Alina Bădic. Darurile celor trei magi de la Răsărit pentru Pruncul Iisus Hristos vor fi aduse în premieră în România, la Mănăstirea Pantocrator (VIDEO)

Darurile celor trei magi de la Răsărit pentru Pruncul Iisus Hristos vor fi aduse în premieră în România, la Mănăstirea Pantocrator, în perioada 22-28 decembrie, a anunțat Alina Bădic, sâmbătă, pe B1 TV, în ediția specială a emisiunii „360 de grade”.

Invitatul ei a fost chiar starețul Mănăstirii Pantocrator din Drăgănești-Vlasca, părintele Sebastian Serdaru.

„360 de grade”, cu Alina Bădic, despre aducerea relicvelor Mântuitorului Hristos la Mănăstirea Pantocrator din România

Darurile, considerate a fi parte a relicvelor Mântuitorului Iisus Hristos, vor fi la Mănăstirea Pantocrator din județul Teleorman între 22 și 28 decembrie.

„Am deosebita onoare de a anunța un eveniment religios de mare forță. Darurile celor trei magi de la Răsărit pentru Pruncul Sfânt vor fi aduse la Mănăstirea Pantocrator, în perioada 22-28 decembrie, anul acesta. La Mănăstirea Pantocrator din Drăgănești-Vlasca, județul Teleorman, vor fi aduse spre închinare darurile oferite de cei trei magi de la Răsărit Pruncului Iisus în ieslea de la Betleem.

Cei trei magi veniți să se închine Împăratului Hristos, născut în peștera din Betleem, au adus daruri, aur, smirnă și tămâie. Cinstitele daruri se păstrează la Mănăstirea athonită Sfântul Pavel din Muntele Athos. Este pentru prima dată când aceste odoare ajung în țara noastră”, a spus Alina Bădic.

Starețul Mănăstirii Pantocrator a spus că „este într-adevăr o bucurie”.

„Aceste daruri pe care magii le-au adus Mântuitorului Hristos la Nașterea Sa, așa după cum relatează evanghelistul Matei, se păstrează într-o raclă la Muntele Athos, așa cum ați amintit, la Mănăstirea Sfântul Pavel.

Trebuie să știm că aceste daruri fac parte din acele relicve numite ale Mântuitorului Hristos. Așa cum avem sfintele moaște sau tot felul de obiecte care au aparținut oamenilor sfinți, avem în tradiția creștină, în patrimoniul creștinătății, aceste odoare, aceste obiecte, relicve, care au aparținut sau au avut legătură direct cu Mântuitorul Hristos. Ele sunt un fel de urme pe care Biserica le-a păstrat cu mare evlavie de la Hristos”, a explicat părintele Sebastian Serdar.

Citiți și: Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 10 – 16 decembrie 2023. Aspecte care ne pregătesc de perioada portal a trecerii dintre ani (VIDEO)

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:54 - Rezultate loto, 15 septembrie. A fost câștigat marele premiu la Joker
23:36 - Focuri de armă în apropierea lui Donald Trump, la două luni de la tentativa de asasinat din Pennsylvania. Republicanul este în siguranță, spune echipa de campanie
23:09 - Ștefan Pălărie: Avem nevoie de un Președinte al poporului. Elena Lasconi nu este un om din sistem cum sunt ceilalți candidați / E singurul candidat care nu va desemna un premier PSD (VIDEO)
22:56 - Gabriel Zetea: Cele mai importante sunt alegerile parlamentare / Cel mai potrivit pentru Palatul Cotroceni este Marcel Ciolacu (VIDEO)
22:35 - A murit Valentin Samungi, fost campion mondial cu naționala României
22:25 - Alina Gorghiu: La nivel de performanță economică, în mandatul premierului Nicolae Ciucă s-a stat mult mai bine decât în cel al lui Marcel Ciolacu / Temele economice, esențiale pentru PNL (VIDEO)
21:59 - Alina Gorghiu: Nu e sănătos să lăsăm PSD să aibă toată puterea. Sănătos este să lăsăm un Președinte de dreapta, care știe ce înseamnă instituțiile europene, care are o carieră temeinică, un om foarte echilibrat (VIDEO)
21:34 - Raed Arafat: Am făcut o manevră de forțe mai ales către Vaslui și Iași. Toată lumea este în alertă / O evaluare realistă a pagubelor, doar după ce se retrage apa. Ar putea face parte dintr-o solicitare de finanțare din partea Comisiei Europene (VIDEO)
21:20 - Alina Gorghiu, despre inundații: Este un moment de solidaritate, un moment în care trebuie să ajutăm. După ce trece impactul crizei climatice, va trebui să vedem unde a fost problema de-a lungul timpului (VIDEO)
20:55 - Radu Țincu, după lansarea cărții „Învinge dependența”: Depedența nu vizează doar drogurile. Ea se poate instala și în raport cu un obicei (VIDEO)