36.000 de candidați susțin astăzi proba scrisă a examenului pentru titularizare. Care sunt disciplinele cu cele mai multe posturi vacante

36.000 de candidați susțin astăzi proba scrisă a examenului pentru titularizare. Care sunt disciplinele cu cele mai multe posturi vacante
Sursa foto: Freepik

Proba scrisă a examenului de Titularizare are loc astăzi, 17 iulie, iar aproape 36.000 de candidați sunt așteptați în cele 114 centre de concurs din întreaga țară.

Care este numărul de posturi vacante

Anul acesta sunt 9.933 de posturi didactice vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată. Dintre acestea, 8.691 sunt complete (6.606 urban +1.885 rural) și 1.242 incomplete (673 urban + 569 rural), potrivit portalinvatamant.ro. 

Disciplinele unde sunt cele mai multe posturi vacante pe o perioadă nedeterminată sunt: învățători sau profesori pentru învățământ primar în limba română, unde sunt disponibile 1.384 de locuri, educatoare sau profesor pentru învățământ preșcolar, unde sunt disponibile 1.295 locuri, educator sau profesor pentru învățământ antepreșcolar, unde sunt disponibile 1.089 de locuri, dar și profesor sau consilier școlar, unde sunt disponible 628 locuri.

Majoritatea candidaților s-au înscris pentru ocuparea posturilor din învățământul preșcolar cu predare în limba și literatura română, unde sunt peste 8.000 de candidați, respectiv pentru ocuparea posturilor din învățământul primar cu predare în limba română, unde sunt înscriși peste 5.300 de candidați.

La disciplinele de educație fizică și sport sunt 3.100 de candidați, la limba și literatura română peste 2.200 de candidați și la limba engleză peste 1.800 de candidați.

Examenul va consta într-o probă de patru ore, iar pentru a se angaja pe perioadă nedeterminată, candidații la examenul de Titularizare 2024 trebuie să obțină minim nota 7 la examenul scris.

Cum se desfășoară examenul de Titularizare 2024

Accesul candidaților în sălile de examen este permis de la ora 8:00. Transmiterea plicurilor sigilate cu subiecte în sălile de concurs se realizează de către președinte și secretarul comisiei din centrul de concurs sau de membrii desemnați de președintele comisiei din centrul de concurs, astfel încât la ora 9:00 acestea să fie desfăcute în prezența candidaților.

Cadidații vor trebui să redacteze lucrarea pe foile tipizate, în chenar, cu cerneală sau pix de culoare albastră, iar desenele și graficele se pot realiza cu un creion negru. Utilizarea instrumentelor de scris care se pot șterge este strict interzisă.

Care sunt obiectele interzise în sala de examenterzise în sala de examen

Candidații și profesorii asistenți nu au voie să aibă asupra lor, în sala de examen,următoarele categorii de obiecte: genți, poșete,ziare, reviste, cărți, caiete, mijloace electronice de calcul, telefoane mobile sau orice alte dispozitive care facilitează comunicarea la distanță, precum și alte obiecte a căror utilizare afectează desfășurarea concursului în condiții de legalitate, echitate și obiectivitate.

Candidații pot avea asupra lor dicționare pentru disciplinele în latină sau greaca veche și planurile de conturi pentru disciplina „economic, administrativ, poștă”.

Primele rezultate vor fi afișate pe 23 iulie, la sediile inspectoratelor școlare și pe site-ul dedicat. Contestațiile se depun la sediile inspectoratelor școlare județene sau prin mijloace electronice (la adresele comunicate public de fiecare inspectorat școlar) în data de 23 iulie, după afișarea rezultatelor, respectiv în data de 24 iulie. Rezultatele finale se afișează la sediile inspectoratelor școlare județene și pe site în data de 31 iulie.

Repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare, va fi realizată în ședințele publice organizate de inspectoratele școlare în perioada 1 – 6 august.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`