30 de copii de la o școală din Mureș au fost trimiși acasă. Ce au găsit medicii

30 de copii de la o școală din Mureș au fost trimiși acasă. Ce au găsit medicii
Foto: Pixabay

Aproape 30 de copii de la grădiniță și elevi de la o școală din Mureș au fost trimiși acasă după ce medicii au găsit păduchi în urma unui triaj epidemiologic.

Numărul cazurilor ar putea crește

Totul s-a întâmplat la Liceul Tehnologic din localitatea Band, din județul Mureș, unde zeci de copii au fost găsiți cu păduchi la primul control din acest an școlar. Autoritățile se așteaptă ca numărul să crească, drept pentru care au luat toate măsurile necesare pentru a preveni acest lucru, conform știrileprotv.

„Ca și măsuri au fost inițierea tratamentului antipediculoză la domiciliu”, a transmis directorul DSP Mureș.

Chiar dacă medicii de familie monitorizează situația, localnicii cred că este nevoie de o campanie de informare.

„Ar trebui să se implice mai mult organele spitalicești, sau la școală ar fi bine un tehnicean sanitar care să se ocupe de depistarea lor și tratarea până la urmă că nu ai ce face”, a spus un localnic.

În aceste cazuri, tratamentul trebuie să fie urmat de întreaga familie, chiar de mai multe ori.

Avertismentul ANSVSA

Medicii le-au prescris un tratament și le-au explicat părinților să aibă grijă să nu folosească substanțe toxice de uz veterinar, care ar putea duce la decesul minorilor. Astfel de incidente s-au tot produs în ultimele luni.

De aceea, ANSVSA vrea să modifice legea pentru toate substanțele folosite la deparazitarea animalelor din gospodării pentru a nu mai cumpăra din farmaciile veterinare, ci din depozite speciale, doar cu notă de comandă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`