România pierde încă 4 pacienți confirmați cu COVID-19. Bilanțul deceselor legate de coronavirus urcă la 1197

România pierde încă 4 pacienți confirmați cu COVID-19. Bilanțul deceselor legate de coronavirus urcă la 1197

UPDATE, 25 mai, ora 14 //Grupul de Comunicare Strategică a revenit, luni după-masă, și a anunțat că încă patru pacienți confirmați cu COVID-19 au murit la nivel național. Astfel, bilanțul deceselor înregistrate în rândul pacenților depistați cu infecție cu coronavirus în România urcă la 1197. Ultimele fatalități se referă la persoane care proveneau din județele Maramureș, Suceava, Mureș și Iași. Mai mult decât atât, autoritățile au venit și cu o rectificare, precizând că decesul cu numărul 1190 se referă la unbărbat cu vârsta 68 ani, din Suceava, și nu la o femeie, cum a fost transmis eronat inițial.

România pierde încă 4 pacienți confirmați cu COVID-19

Decesul 1194 se referă la o femeie de 84 de ani, din județul Maramureș, care a fost confirmată cu COVID-19 în 13 mai. Decesul a fost înregistrat în 25 mai.Comorbidități: Insuficienta cardiorespiratorie acuta, HTA std. II, Cardiomiopatie dilatativa, Boala Alzheimer, Pleurezie bazala stanga.

Decesul 1195 este cel al unei femei de 68 de ani, din județul Suceava. Victima a fost depistată cu infecție cu SARS-CoV-2 în 6 aprilie și avea să-și găsească sfârșitul la o zi distanță, în 7 aprilie. Comorbidități: cardiopatie cifoscoliotica, fibrilatie atriala, insuficienta cardiaca. Autoritățile au precizat că este vorba despre un deces omis la raportare de către Spitalul Rădăuți, astfel că DSP Suceava a solicitat notă explicativă.

O femeie de 55 de ani, din județul Mureș, a devenit victima cu numărul 1196. Confirmată cu boala infecțioasă provocată de noul coronavirus în 14 mai, ea murea în 24 mai.Comorbidități: HTA, Cardiopatie ischemica cronica, Obezitate.

A 1197-a victimă din România este un bărbat de 56 de ani, din județul Iași, care a fost confirmat cu boala infecțioasă COVID-19 în 22 mai și a murit în 25 mai.Comorbidități: BPOC, cardiomiopatie dilatativa, hipertensiune pulmonara secundara moderata, insuficienta mitrala, bloc atrioventricular grd. I, insuficienta cardiac cls III NYHA, hematom subdural acut emisferic stg, fractura cominutiva parietala stg. cu iradiere temporala stg.

UPDATE, 25 mai, ora 12 //Grupul de Comunicare Strategică a revenit cu o nouă precizare, luni la prânz, și a anunțat că alți cinci pacienți infectați cu noul coronavirus au murit în România, astfel că bilanțul total al deceselor legate de COVID-19 urcăla 1193 la nivel național. Cele mai recente victime raportate de Institutul Național de Sănătate Publică proveneau din județele Constanța, Suceava și Cluj.

Bilanțul urcă la 1193 de decese legate de coronavirus

Decesul 1189 se referă la o femeie de 36 de ani, din județul Constanța, care a fost confirmată cu COVID-19 în 29 martie. Decesul a fost înregistrat în 25 mai.Comorbidități: HTA.

Decesul 1190 este cel al unei femei de 68 de ani, din județul Suceava, care a fost depistată cu boala infecțioasă în 15 mai și a murit în 24 mai.Comorbidități: Boala Renala cronica std. V, Dializa.

Victima 1191 este un bărbat de 94 de ani, din județul Cluj. Diagnosticat cu infecție cu coronavirus în 10 mai, el a murit în 24 mai.Comorbidități: Pneumonie bilaterala, forma medie, Dementa senile, AVC ischemic silvian, Hemoragie digestive superioara cu hematemeza.

Decesul 1192 vizeză un bărbat de 96 de ani, din județul Suceava. El a fost depistat cu SARS-CoV-2 în 2 mai și a murit în 24 mai.Comorbidități: Adenocarcinom de prostate, Fibrilatie atriala.

Decesul 1193 este al unui bărbat de 89 de ani, din județul Suceava, care a fost confirmat cu boala COVID-19 în 23 mai și a murit o zi mai târziu, în 24 mai. Comorbidități: HTA, Fibrilatie atriala, Insuficienta cardiac, BPOC, Ateroscleroza avansata.

Știrea inițială // Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, luni, că alte trei persoane au murit pe fondul pandemiei de COVID-19, astfel că bilanțul deceselor înregistrate în rândul pacienților depistați cu infecție cu coronavirus în România a urcat la 1888. Potrivit datelor transmise de Institutul Național de Sănătate Publică, ultimele victime anunțate de autorități proveneau din județele Iași, Bacău și Maramureș.

România, 1188 de decese în rândul pacienților cu coronavirus

Decesul 1186 se referă la o femeie de 75 de ani, din județul Iași, care a fost confirmată cu COVID-19 în 23 mai. Ea a murit o zi mai târziu, în 24 mai.Comorbidități: obezitate grad II, neoplasm de vezica, hemiplegie dreapta.

Victima 1187 este un bărbat de 46 de ani, din județul Bacău. El a fost diagnosticat cu boala infecțioasă provocată de coronavirusul SARS-CoV-2 în 15 mai, iar decesul a fost înregistrat în 24 mai.Comorbidități: Ciroza hepatica toxica decompensate, insuficienta hepatica
cronica, HTA, Diabet zaharat tip II, ascita, hipersplenism hematologic
trombocitopenic.

Decesul 1188 se referă la o femeie de 85 de ani, din județul Maramureș. Ea a fost depistată cu COVID-19 în 24 mai, zi în care a și decedat.Comorbidități: Cardiopatie ischemica cronica, HTA primara, AVC sechelar, Pleurezie dreapta, Insuficienta cardiac cronica std. III, Sindrom Hipoanabolic, Fibrilatie atriala cronica permanenta, Policitemie Vera.

Președintele Iohannis, despre posibilitatea de a reinstitui starea de urgență în România

O parte din restricțiile care au marcat România timp de aproximativ două luni, au fost relaxate în 15 mai, când starea de urgență a fost înlocuită de starea de alertă. Cu toate acestea, săptămâna trecută, președintele Klaus Iohannis avertiza că „virusul este încă printre noi”, avertizând că s-ar putea reveni la situația excepțională inițială dacă ritmul de infectare și presiunea pe spitale „vor crește semnificativ”.

„Am reușit, până acum, să controlăm epidemia, iar măsurile pe care le-am luat pe parcursul stării de urgență și-au dovedit eficiența. Au fost două luni foarte grele pentru toți. Ar fi dramatic să le compromitem tocmai acum, când am reușit să facem un pas important pentru a ne relua încet, încet un mod de viață mai apropiat de cel cu care eram obișnuiți. Cred că nimeni nu își mai dorește să reintrăm în starea de urgență, dar vom fi obligați să luăm din nou această decizie în situația în care ritmul de infectare și presiunea pe spitale vor crește semnificativ”, declara președintele Iohannis, în 19 mai.

Șeful statului mai susținea că „este foarte grav că unii politicieni încurajează încălcarea legilor și nerespectarea măsurilor de protecție. Sunt aceiași vechi politruci, care au slăbit timp de trei decenii statul român și care, acum, fac tot posibilul pentru ca efortul nostru național să eșueze. Ba mai mult, în vreme ce prioritatea noastră este protejarea cetățeanului și programul economic care să ducă la reconstrucție, prioritatea PSD este în aceste vremuri grele pentru România, culmea, dărâmarea guvernului, așa cum a anunțat cu mândrie liderul acestui partid. Depunerea unei moțiuni de cenzură, în această perioadă, este o dovadă de maximă iresponsabilitate. PSD este preocupat, astfel, doar de ceea ce știe să facă mai bine, de jocuri politice și combinații meschine, cu scopul de a da jos un guvern angrenat într-o bătălie contratimp pentru protejarea vieții și sănătății oamenilor. O criză politică profundă, suprapusă peste o criză sanitară, asta își dorește PSD pentru România. Este aproape de neimaginat cum ar fi arătat țara noastră, în această perioadă, cu un guvern PSD în funcție”.

„Vedem tot felul de iresponsabili care răspândesc, unii din inconștiență, alții din rea-voință, dezinformări și propagă tot soiul de teorii ale conspirației, cu scopul de a cultiva neîncrederea în rândul cetățenilor. Aceste abordări, care contestă gravitatea virusului, sunt nocive, pentru că mistifică evidența, erodează autoritatea statului și pot crea breșe, afectând solidaritatea și responsabilitatea socială, care sunt fundamentale pentru a putea depăși cu bine această perioadă dificilă. Când am fost uniți într-un efort național cu toții – cetățeni responsabili, specialiști și guvernanți – am reușit să salvăm vieți și să limităm răspândirea noului coronavirus. Să nu irosim, dragi români, tot ce am câștigat în aceste două luni cu mari sacrificii”, mai spunea el.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:58 - Cât de sigur este să mergem cu „ocazia”? Titi Aur oferă sfaturi celor care au acest obicei: „Nu te urca în mașina cuiva pe care nu îl cunoști, este periculos”
23:53 - Un tânăr din Botoșani a fost reținut, după ce a produs un accident rutier. Ce au descoperit polițiștii ajunși la fața locului
23:48 - Funeriu: Candidez la prezidențiale pentru că m-am săturat să aud numai idei periferice / E nevoie de predictibilitate / Partidele acum sunt sisteme defecte, o ditamai coaliție ne pune pe masă moaștele sfântului USL (VIDEO)
23:35 - Un pilot ucrainean de F-16 a stabilit un nou record. Despre ce este vorba
23:30 - Donald Trump amenință Hamas dacă nu eliberează ostaticii deținuți: „Iadul se va dezlănţui în Orientul Mijlociu”
23:08 - Zeci de oameni blocați de trei zile într-un pub din Marea Britanie. Nu pot pleca din cauza zăpezii
23:02 - Poliţişti din întreaga ţară anunță proteste de avertisment din cauza Ordonanței „trenuleț”: „Opriți bătaia de joc la adresa siguranței naționale!”
22:57 - Sebastian Dobrincu în centrul unui scandal din mediul online. Cum a răspuns iubita sa celor care îl acuză
22:44 - Temperaturile ridicate au dus la apariția primilor ghiocei, iar pomii fructiferi au deja muguri mari. Producțiile sunt în pericol
22:21 - Nicușor Dan: Șansele ca PNL și UDMR să sprijine candidatura mea sunt mici / L-aș pune premier pe Ilie Bolojan dacă aș avea garanția că strânge o majoritate parlamentară