3 motive pentru care ai nevoie de un scaun ergonomic de calitate și 3 lucruri la care să fii atent când îl cumperi

3 motive pentru care ai nevoie de un scaun ergonomic de calitate și 3 lucruri la care să fii atent când îl cumperi
3 motive pentru care ai nevoie de un scaun ergonomic de calitate și 3 lucruri la care să fii atent când îl cumperi

Cu toții ne amintim de vremurile copilăriei noastre și de faptul că bunicii noștri, deși bătrâni, nu aveau probleme în mod deosebit nici cu spatele, nici cu genunchii. Desigur că au existat întotdeauna probleme provocate de bătrânețe, însă când ne uităm la generațiile de astăzi, se pare că alimentația ne aduce adevărate provocări atunci când vine vorba de sănătate. De aceea, îți prezentăm mai jos principalele 3 motive pentru care ai nevoie de un scaun ergonomic de calitate.

Motive pentru care ai nevoie de un scaun de birou ergonomic de calitate

Bunicii noștri au trăit vremuri în care scaunul ergonomic era considerat prea confortabil și că ar invita la lene și la statul degeaba. Noi, pe de altă parte, trăim vremuri în care fast-food-ul este singura variantă, uneori, de a mânca ceva de-a lungul unei zile de muncă, pentru că nu avem timp să gătim. Tocmai faptul că ne facem un obicei din a mânca alimente cu un aport de nutrienți foarte scăzut ne face să avem din ce în ce mai multe probleme cu oasele și mase corporale ridicate din ce în ce mai des întâlnite.

Stilul de viață sedentar, gama de job-uri disponibile în această epocă și mâncarea departe de a fi naturală sunt unele din multele motive care ne scad nivelul de sănătate și calitatea traiului. Din acest motiv, este extrem de important ca atunci când adoptăm un stil de viață sedentar să înțelegem nu doar beneficiile sale, dar și dezavantajele, cum ar fi faptul că mușchii, fără lipsă de activitate fizică, nu au aceeași putere de a ne suporta organismul. Mai ales când vine vorba despre mușchii spatelui, este foarte important să fie susținuți adecvat de un scaun de birou de calitate.

De aceea, este esențial ca atunci când adoptăm stilul de viață impus de munca de birou sau pur și simplu atunci când știm că urmează o perioadă aglomerată, în care vom avea foarte mult de studiat sau de muncit și, implicit, de stat așezați, să investim într-un scaun de bună calitate.

Ce înseamnă un scaun de birou ergonomic de bună calitate?

Atenție, un scaun de calitate nu înseamnă neapărat să fie extrem de moale și confortabil, sau cu exterior de piele și 30 de butoane care să încălzească, să răcească sau să maseze. De fapt, un scaun de birou ergonomic de bună calitate este acel scaun care se potrivește necesităților fiecărei persoane în parte. Spre exemplu, o persoană cu dureri de umeri va avea nevoie de un scaun cu mânere de bună calitate, pe când o persoană cu dureri de genunchi va avea nevoie de un scaun ergonomic cu mult suport pe partea șezutului.

Fiecare dintre noi are necesități diferite, motiv pentru care, atunci când achiziționăm un scaun de birou, este important să înțelegem două lucruri:

  1. Scump nu înseamnă bun. Doar pentru că un anumit scaun este la un preț dublu față de media prețurilor aceluiași tip de scaun de pe piață, acest lucru nu înseamnă că va aduce neapărat plus-valoare în timpul șederii pe el.
  2. Documentați-vă cât mai bine. Dacă alegeți un scaun ergonomic fără să vă documentați asupra a tot ceea ce presupune el și asupra tuturor beneficiilor pe care le are, la fel ca și asupra efectelor adverse pe care le-ar putea produce, ați putea, în loc să faceți bine, să vă provocați probleme și mai grave, de postură.

Cum știi ce scaun de birou ergonomic ți se potrivește cel mai bine?

Scaunele de birou ergonomice sunt obiecte simple. Deși par complicate din cauza tuturor detaliilor pe care le găsim scrise în dreptul lor, există unele aspecte simple după care trebuie să ne ghidăm atunci când cumpărăm un scaun ergonomic de calitate care să ne servească așa cum ne dorim. Cel mai important aspect este să știm de dinainte de a achiziționa scaunul cui îi este destinat.

  1. Un singur utilizator

Dacă scaunul ergonomic pe care urmează să îl achiziționăm este destinat unui singur utilizator, cum ar fi cazul unui copil singur la părinți, atunci este foarte simplu să ne orientăm asupra scaunului de birou ergonomic ideal. Rezultatele în ceea ce privește starea de sănătate a spatelui, genunchilor și a umerilor utilizatorului vor apărea destul de repede, dacă urmați sfaturile următoare:

  • Aveți grijă la înălțimea utilizatorului. Dacă scaunul este prea mic sau prea mare, acesta nu va oferi îndeajuns de mult suport persoanei ce îl va utiliza.
  • Aveți grijă la greutatea utilizatorului. Așa cum am menționat mai sus, cazurile de obezitate sunt din ce în ce mai răspândite în epoca noastră, motiv pentru care, atunci când achiziționați un scaun de birou ergonomic pentru dumneavoastră sau pentru cineva drag, este important să aveți grijă ce greutate este nevoie să suporte scaunul. Dacă greutatea utilizatorului este mai mare decât cea pentru care a fost confecționat scaunul, suportul pe care îl oferă șezutul este sub nivelul celui de care are nevoie persoana în cauză, ceea ce va cauza dureri de genunchi, dureri de zonă lombară și dureri de umeri și gât.
  1. Multipli utilizatori

  • Înălțimea scaunului. Dacă scaunul va fi utilizat de mai multe persoane, este important ca înălțimea scaunului să poată fi reglată după caz. Așadar, piciorul scaunului trebuie să fie reglabil, pentru că dacă utilizatorul scaunului nu atinge pardoseala în timp ce utilizează scaunul, sau dacă unghiul genunchilor este prea mic sau prea mare, pot apărea probleme, tensiuni musculare și dureri.
  • Unghiul dintre spătar și șezut. De asemenea, acest unghi trebuie să fie reglabil, dacă scaunul va fi utilizat de mai multe persoane de diferite dimensiuni și greutăți. Important de reținut este că pentru o postură cât mai corectă, persoana care stă așezată pe scaun trebuie să aibă un unghi al trunchiului de aproximativ 90 de grade.
  • Greutatea suportată de scaun. Dacă scaunul pe care doriți să îl achiziționați va fi utilizat de persoane cu o diferență de greutate considerabilă, atunci trebuie să aveți grijă ca greutatea persoanei celei mai mari să fie suportată de scaun. Dacă greutatea acesteia depășește capacitatea scaunului de birou ergonomic, orientați-vă spre un scaun de birou rezistent XXL.
  • Mânerele scaunului. În cazul enumerat mai sus, când persoanele ce vor utiliza acest scaun au dimensiuni și greutăți foarte diferite între ele, atunci aveți grijă ca mânerele scaunului să fie ajustabile, și nu doar pe înălțime, ci și pe lățime. Mânerele ajustabile pe înălțime ajută, în general, la susținerea coatelor persoanelor care vor utiliza scaunul, făcând, astfel, posibilă diminuarea sau prevenirea durerilor de umeri. Mânerele ajustabile pe lățime permit persoanelor cu coapse late să aibă mai mult spațiu, fără a se simți îngrădite și fără ca mânerele să pună presiune pe coapse și să afecteze cursul sangvin.

Aceștia sunt factorii principali pe care trebuie să îi aveți în vedere atunci când achiziționați scaune de birou ergonomice și, după cum v-am promis la începutul acestui articol, lucrurile nu sunt atât pe complicate pe cât par.

Să achiziționezi un scaun este cât se poate de ușor, atâta timp cât realizați achiziția în cunoștință de cauză și bine informați. Așadar, dacă urmează să cumpărați un scaun de birou ergonomic de calitate, noi sperăm că acest articol v-a ajutat să înțelegeți mai bine criteriile care trebuie urmate.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:59 - „360 de grade”, cu Alina Bădic. Vasile Bănescu: Părintele Dumitru Stăniloae vorbește despre ceva ce ne privește pe fiecare în parte. Din epava morală care ajungem uneori putem redeveni, cu ajutorul lui Hristos, oameni deplini (VIDEO)
23:39 - „360 de grade”, cu Alina Bădic. Vasile Bănescu: Dumnezeu l-a ales în felul Lui tainic pe părintele Arsenie Boca să fie unul dintre mărturisitorii creștini ortodocși în perioada cruntă a comunismului (VIDEO)
22:59 - Andreea Bănică, replică la comentariile răutăcioase pe care le-a primit după un concert: „Sunt sânii mei, ce să fac cu alea care nu au deloc și nu le sare nimic?” (VIDEO)
22:32 - Surpriză pentru Mihai Bendeac, după ce a cumpărat două covoare de pe Temu: „Sunt deosebit de prost” (VIDEO)
22:06 - Ungaria a publicat acordul privind extinderea Schengen: După aderare, România și Bulgaria vor continua controalele la frontierele terestre pentru cel puțin 6 luni
21:45 - Radu Drăgușin, lăudat după victoria Manchester City – Tottenham 0-4. Ce notă a primit fundaşul român
21:22 - Peste 200.000 de români din diaspora au votat până sâmbătă, ora 21.00: „Vreau să mă întorc în România, aș vrea să fie un loc mai bun pentru viitoarea mea familie”
20:54 - USR denunță cazuri de „alegători care sunt hărțuiți de Poliția lui Cătălin Predoiu pentru postări” din online. Ce spune Poliția (VIDEO, FOTO)
20:33 - Florin Piersic, mesaj sfâșietor la moartea lui Gabriel Cotabiță: „Te voi iubi mereu, Omule!”
20:09 - Adriana Bahmuțeanu, despre Silviu Prigoană: Țipa la copii, îi bătea. Era vorba de rele tratamente acolo și cei de la DGASPC nu au acționat, pentru că le place banul, să-și umple buzunarele (VIDEO)