2024 vine cu vești proaste pentru șoferii dintr-un mare oraș din România. Mașinile electrice și hibrid nu vor mai putea fi încărcate gratuit / Ce preț vor plăti pe kwh?

2024 vine cu vești proaste pentru șoferii dintr-un mare oraș din România. Mașinile electrice și hibrid nu vor mai putea fi încărcate gratuit / Ce preț vor plăti pe kwh?
Sursă foto: Pixabay

Acum două luni, conform informațiilor furnizate de brasov.net, în municipiul Brașov circulau 999 de autoturisme electrice și 4.450 de autoturisme hibride, dintre care o parte semnificativă erau echipate cu sistem plug-in.

Oamenii nu își vor mai putea încărca gratuit mașinile electrice și hibrid în Brașov

Brașovenii vor avea parte de o schimbare semnificativă începând cu anul 2024, deoarece primăria municipiului a decis să renunțe la gratuitatea încărcării mașinilor electrice și hibride la stațiile publice.

Autoritățile din Brașov au pus în dezbatere publică noul regulament privind utilizarea stațiilor de încărcare destinate mașinilor electrice și hibride. Potrivit informațiilor, deținătorii de astfel de vehicule sunt încurajați să își exprime opinia și să propună modificări sau completări până la data de 10 ianuarie 2024.

Ce preț vor plăti pe kwh

Având în vedere că în acest moment municipalitatea derulează un proiect de dezvoltare a unei rețele de aproximativ 250 de stații de încărcare în zonele intens circulate, în cartiere, în stațiile de taxi și în parcările publice, este necesară reglementarea modului în care utilizatorii pot beneficia de aceste servicii, atât condițiile în care își pot încărca mașinile, facilitățile pe care le au, cât și tariful pe care ar trebui să îl plătească pentru încărcarea acestor vehicule electrice”, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Brașov, Sorin Toarcea, scrie antena3.ro.

Prețul propus proprietarilor pentru energie electrică este de 1,4 lei//kwh, conform aceleiași surse menționate anterior.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`