189 de școli au încă WC-ul în curte. Ce spune ministrul Educației, Ligia Deca, despre școlile neconforme (VIDEO)

189 de școli au încă WC-ul în curte. Ce spune ministrul Educației, Ligia Deca, despre școlile neconforme (VIDEO)
Ligia Deca (PNL), ministrul Educației. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministerul Educației și autoritățile locale nu au rezolvat nici în acest an problema școlilor cu toalete în curte. Astfel, un număr de 189 de școli vor începe noul an școlar 2023-2024 în continuare cu aceste condiții neconforme.

Ligia Deca, despre problema școlilor cu WC-urile în curte

Ligia Deca anunță că sunt bani pentru acest tip de modernizări și dă ca exemplu 62 de școli unde problemele au fost soluționate, dar spune că Ministerul Educației nu poate rezolva singur problema.

„În ceea ce privește situația grupurilor sanitare neconforme, pot să vă spun că în ultimul an s-au finalizat lucrările la 62 de unități de învățământ. Deci, pentru 62 de școli nu mai suntem în situația în care grupul sanitar să nu fie în incintă sau să nu fie conform. Conform ultimelor date transmise de către inspectoratele școlare și prefecturi, la acest moment există 189 de unități de învățământ cu grupuri sanitare neconforme, grupate în 148 de unități administrativ-teritoriale”, a spus Ligia Deca, vineri, după ședința de Guvern.

Ligia Deca a mai spus că dacă în ultimii ani existau 2.000 de școli cu toaleta în curte, astăzi vorbim despre sub 200 de unități de învățământ:

“Dacă ne uităm la ultimii ani, vedem că de la peste 2.000 de unități de învățământ aflate în această situație, acum câțiva ani, am ajuns la o cifră de sub 200.

Cred că evoluția este una pozitivă. Sperăm ca, în cel mai scurt timp, să nu mai avem aceeași situație, notând, de asemenea, că multe dintre școlile care se află în această situație se află în unități administrativ-teritoriale care nu au la rândul lor canalizare, apă curentă și așa mai departe”, a declarat ministrul Educației.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`