14 suspecţi din gruparea "Academia Infractorilor" au fost reţinuţi, iar alți trei au fost plasați sub control judiciar
14 suspecţi din gruparea „Academia Infractorilor” au fost reţinuţi, iar trei au fost plasaţi sub control judiciar, informează B1 TV. Mai bine de un an au lucrat poliţiştii şi procurorii la acest caz, descoperind date uluitoare. Cine voia să intre în grupare trebuia să-şi facă un adevărat dosar: infractorii solicitau fire de păr pentru ADN, carte de identitate şi chiar fişa medicală. Urmau antrenamente demne de Omerta: probe fizice, psihice iar apoi loviturile propriu-zise, deosebit de spectaculoase.
„Academia Infractorilor” era practic o grupare paramilitară. Fiecare atac din magazine dura 60 de secunde, fiecare participant avea un rol bine stabilit şi se acţiona dupa metoda celebrei grupari sârbe „Pantera Roz”. Membrii erau amprentaţi, li se luau probe ADN și li se făceau dosare în care erau menționaţi inclusiv rudele și apropiații membrilor sau viciile pe care le aveau.
Liderul grupării este Adrian Botez. Interlopul a fost adus de ofiţerii de la trupele speciale la sediul DIICOT. El conducea reţeaua din penitenciar, după ce a fost eliberat anul trecut din greşeală. Ulterior a fost prins şi ispăşeşte o pedeapsă de 10 ani de închisoare pentru tentativă de omor asupra lui Dumitru Mironescu.
De asemenea, există un comandant suprem, un contabil, ofiţeri activi şi de rezervă cu vârsta de peste 50 de ani, avocaţi. Casele de antrenament au fost închiriate în Bucureşti, Cluj Napoca şi Constanta, iar programul de pregătire dura 90 de zile. În grupare erau recrutaţi atât minori, cât şi majori, de regulă provenind din familii dezorganizate, dispuşi să se alăture reţelei şi să comită jafuri armate la magazine de lux din vestul Europei.
Membrii grupării au atacat magazinele de lux din Marea Britanie, Germania, Franța, Belgia și Olanda. Au fost prinşi după mai bine de un an de cercetări şi muncă sub acoperire a 200 de poliţişti şi procurori DIICOT. Gruparea nu folosea niciodată autoturisme, iar tabara infracţională era stabilită la periferia oraşelor.