11 persoane reținute și patru puse sub control judiciar după perchezițiile DNA de la Spitalul Județean de Urgență din Botoșani

11 persoane reținute și patru puse sub control judiciar după perchezițiile DNA de la Spitalul Județean de Urgență din Botoșani
Foto: Direcția Națională Anticorupție / Facebook

În urma perchezițiilor DNA efectuate la la Spitalul Județean de Urgență din Botoșani, 11 persoane au fost reținute și alte patru puse sub control judiciar, potrivit surselor citate de G4media.

Printre persoanele reținute se numără fostul manager al spitalului, Doina Caba , directorul îngrijiri, medici șefi, asistenți șefi și alți funcționari din spital.

DNA a descins miercuri la spitalul din Botoșani, într-un dosar privind infracțiuni de corupție din perioada 2018-2023. Anchetatorii cercetează modul în care concursurile pentru ocuparea unor posturi vacante erau trucate.

Șpăgile date pentru angajarea la spitalul județean erau între 2.000 de euro și 15.000 de euro, potrivit surselor G4Media. Spitalul Județean este în subordinea Consiliului Județean Botoșani, vizat la rândul său de percheziții.

Președinta Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici, a confirmat miercuri că este vizată de dosarul DNA. Ea a spus că procurorii au făcut percheziții la ea acasă. ”Am pus la dispoziție toate documentele. Consiliul Județean nu face parte din această speță. Nu au fost ridicate înscrisuri. Au fost și la mine acasă. Le-am pus la dispoziție tot ce au cerut”, a spus ea într-o declarație transmisă de Antena 3. Întrebată de ziariști dacă este vizată de ancheta DNA, ea a spus: ”Din moment ce au venit aici, cu sigranță da”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`