10 obiecte pe care le poţi amaneta

10 obiecte pe care le poţi amaneta
10 obiecte pe care le poţi amaneta

O casă de amanet este acel loc unde, pentru a face rost de o sumă de bani, clienţii garantează de obicei cu metale preţioase. Pentru că oamenii au uneori nevoie de sume mai mici sau mai mari de bani şi nu dispun de aur sau argint suficient, aleg să amaneteze şi alte obiecte acceptate de casa de amanet.

1.  Bijuterii din metale preţioase

Reginele amanetului sunt categoric bijuteriile (brăţări, cercei, coliere) din aur şi platină, cu diamante şi alte pietre preţioase. Pentru că au o cerere mare în piaţă, sunt acceptate aproape întotdeauna la casele de amanet. Condiţiile impuse sunt acelea că starea lor să fie una foarte bună, iar aurul să fie unul de calitate superioară.

2. Telefoane mobile

Nevoia imediată de bani îi împinge pe mulţi oameni să-şi amaneteze chiar şi telefoanele mobile. Având în vedere că şi acestea sunt căutate, deci pot fi vândute cu uşurinţă, sunt acceptate rapid. Cele mai căutate sunt iPhone-urile, iar dacă starea lor este una foarte bună, se pot obţine bani frumoşi la casa de amanet.

3. Ceasuri

Unii oameni aleg să-şi amaneteze ceasurile de mână sau smartwatch-urile pentru a primi o sumă de bani în schimbul lor. Casele de amanet acceptă în general modele scumpe, populare, care se vând uşor.

4. Televizoare

Multe persoane aleg să aducă la casa de amanet televizoare. Condiţiile impuse de casele de amanet impun ca articolele să fie în stare foarte bună, cu tehnologie nouă (de preferat LED) care să prezinte interes în rândul clienţilor.

5. Electrocasnice

Plite electrice, cuptoare cu microunde, roboţi de bucătărie, storcătoare, blendere, aspiratoare sunt doar câteva dintre electrocasnicele acceptate la unele case de amanet. Pentru a le amaneta, se face o evaluare atentă, iar reprezentantul casei de amanet îi comunică respectivului client preţul. Dacă acesta este de acord, se semnează un contract, i se înmânează banii, iar clientul are un termen în care să-i înapoieze, până atunci obiectul rămânând în posesia casei de amanet.

6. Laptopuri şi PC-uri

La casa de amanet se pot duce şi laptopuri şi PC-uri. Condiţia este aceeaşi: să fie în stare bună.

7. Autoturisme

Chiar dacă pentru unii poate părea greu de crezut, casele de amanet acceptă şi maşini, pentru sume mari de bani. În cazul lor, unele case accepta o perioadă de graţie fără costuri suplimentare, în cazul în care clientul în cauză nu returnează banii la timp.

8. Obiecte de artă

Pasionaţii de artă îşi pot amaneta obiectele de preţ: tablouri, sculpturi, ediţii de colecţie ale unor cărţi.

9. Instrumente muzicale

Unele case de amanet acceptă şi instrumente muzicale de la clienţi. Cu cât sunt de o calitate mai bună, cu atât mai bine.

10. Aparate foto şi camere video

Şi în cazul aparatelor foto şi al camerelor video este cerere mare pe piaţă, de aceea casele le acceptă cu uşurinţă. Sunt preferate obiectele scumpe, care se prezintă într-o stare bună şi care funcţionează fără cusur.

Casele de amanet sunt o alternativă foarte bună pentru un împrumut rapid. În acest fel, clienţii beneficiază simplu şi rapid de banii necesari pentru plata facturilor, cumpărarea de alimente sau a altor produse şi servicii necesare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`