10 mituri demontate despre aparatul dentar INVISALIGN®

10 mituri demontate despre aparatul dentar INVISALIGN®

Din ce în ce mai mulți pacienți care urmează un tratament ortodontic aleg ca alternativă îndreptarea dinților cu ajutorul aparatului dentar INVISALIGN®.

Miturile de mai jos sunt adesea discutate de către medicii ortodonți din clinica DENT ESTET cu pacienții înainte de a începe tratamentul ortodontic.

Pentru a te asigura că faci cea mai bună alegere pentru tine, este important să fii informat corect cu privire la acestea.

Mit 1 – INVISALIGN® poate corecta doar afecțiuni ortodontice mici și moderate

Există această preconcepție că un tratament ortodontic cu alignere INVISALIGN® este mai puțin eficient în tratarea cazurilor severe de înghesuiri dentare. Fiind un produs bazat pe tehnologie digitală avansată, INVISALIGN® oferă predictibilitate ridicată tratamentului chiar și in cazurile ortodontice complexe.

Mit 2 – Medicul meu dentist poate realiza tratamentul cu INVISALIGN® cu aceleași rezultate ca un ortodont

De fapt, succesul tratamentului cu INVISALIGN® constă tocmai în experiența pe care medicul o are cu repoziționarea dinților pe arcada dentară și cu repoziționarea oaselor maxilare. Așadar, pentru a obține rezultate cu adevărat spectaculoase, tratamentul cu INVISALIGN® necesită coordonarea unui medic ortodont certificat în tratamentul cu INVISALIGN®.

Mit 3 – INVISALIGN® îmi poate afecta negativ dicția

Odată montațe corect pe dinți, alignerele INVISALIGN® îți vor permite să îți păstrezi calitatea vieții.

Purtarea aparatului dentar INVISALIGN® poate afecta vorbirea în primele zile de tratament, după care pacientul se adaptează purtării acestuia și își recapătă dicția.

Mit 4 – Tratamentul cu INVISALIGN® este dedicat exclusiv adulților

INVISALIGN® este preferat de adulții cu o viață activă pentru că este ușor de purtat și pentru că este transparent și insesizabil de către ceilalți.

Astfel, utilizând aceeași tehnologie, INVISALIGN® FIRST (6-10 ani) și INVISALIGN® TEEN (adolescenți) sunt aparate dentare special create pentru copii și adolescenți cărora li s-a recomandat să urmeze un tratament ortodontic.

Mit 5 – INVISALIGN® nu trebuie purtat zilnic

Așa cum presupune orice tratament cu aparat dentar, pentru a fi eficient, inclusiv în cazul alignerelor INVISALIGN® există obligativitatea purtării acestora minimum 22 de ore din cele 24 ale zilei. Desigur, ele pot fi scoase atunci când mâncăm și când ne igienizăm dinții.

Mit 6 – Tratamentul cu INVISALIGN® durează mai mult ca cel cu brackets

Ca și în cazul aparatelor dentare cu brackets, durata tratamentului depinde de afecțiunea ortodontică a pacientului. Bazat pe măsurători digitale și pe tipul de afecțiune, tratamentul cu INVISALIGN® poate dura mai puțin sau la fel ca orice alt tratament ortodontic.

Mit 7 – Purtarea alignerelor INVISALIGN® presupune restricții alimentare

Gutierele transparente INVISALIGN® sunt detașabile și sunt înlăturate în timpul mesei, ceea ce înseamnă că nu impun restricții alimentare. Odată înlăturate, alignerele trebuie igienizate și dinții curățați după masă, înainte de a le purta din nou.

Mit 8 – INVISALIGN® nu impune o igienă orală atât de riguroasă

Deși ai putea crede că nu trebuie să realizezi igienizarea foarte riguroasă pentru că nu este un aparat cu brackets, igiena ta orală trebuie să fie la fel de atentă ca întotdeauna: periaj, folosirea aței dentare, a dușului bucal și a apei de gură, de două ori pe zi.

Evită să mănânci, să bei sau să fumezi cu alignerele pe dinți pentru a nu se depune pe dinți și interdentar resturi alimentare și alte subtanțe care favorizeaza aparița cariilor.

De asemenea, este important să cureți cu apă și săpun antibacterian fiecare gutieră în parte, sau cu o periuță de dinți și pastă.

Mit 8 – Tratamentul cu INVLISALIGN® presupune control la fiecare 2 săptămâni

Orice tratament cu aparat dentar trebuie monitorizat lunar de către medicul ortodont. De aceste controale depinde evoluția pozitivă a tratamentului.

În cazul alignerelor INVISALIGN®, cu un planning și o etapizare corecte, pacienții pot veni la controalele periodice chiar și la 3 sau 4 luni distanță. Condiția este să poarte și să schimbe gutierele conform recomandărilor medicului ortodont.

Mit 9 – Oricine poate cumpăra gutierele INVISALIGN® de pe internet

Acest lucru este fals. Tratamentul cu aparatul dentar INVISALIGN® este realizat în cabinetul medicului ortodont. Deoarece sunt 100% personalizate, gutierele sunt realizate in baza măsurătorilor extrem de riguroase realizate de ortodont, care evidențiază tipul de afecțiune ce trebuie corectată, mușcătura etc.

Toate aceste informații sunt colectate digital și trimise către producători pentru a realiza gutierele.

Fiecare gutieră este diferită deoarece ele sunt purtate în diferite stadii ale evoluței tratamentului pentru a oferi pacientului rezultatele previzionate și a asigura succesul tratamentului.

Mit 10 – Planul de tratament este realizat de compania care produce INVISALIGN®, medicul ortodont doar ia amprenta

Medicul ortodont este singurul responsabil pentru realizarea planului de tratament, a măsurătorilor digitale în cazul tratamentului ortodontic cu aparat dentar INVISALIGN®. Dacă specialistul nu ar acorda timp tuturor acțiunilor necesare pentru a crea planul optim de tratament, rezultatul final al acestuia nu ar corespunde cu așteptările și dorința pacientului.

Așadar, dacă îți dorești să îți redescoperi zâmbetul și să beneficiezi de un tratament ortodontic cu INVISALIGN® corect, alege corect medicul ortodont și clinica stomatologică.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:13 - Diana Stoica (USR), după ce Curtea de Apel Iași a eliminat toate înregistrările din dosarul lui Buzatu: „Problema este că oamenii își pierd încrederea în acest proces. Cine a greșit trebuie să plătească” (VIDEO)
18:02 - Destinația de vacanță ideală pentru această toamnă. Se află în România și este cunoscută pentru peisajele frumoase
17:59 - Ialomițianu (PMP): Românii nu mai pot suporta noi creșteri de taxe / În continuare se fac angajări la stat, în ciuda promisiunilor PSD-PNL. Sunt comune care au mai mulți salariați decât locuitori (VIDEO)
17:54 - Doctoriță prinsă în flagrant de DNA în timp ce lua șpagă. Este șefă de secție la un spital din Caraș-Severin
17:48 - Catacombele Sibiului pot fi vizitate acum de către turiști. Cât trebuie să plătească o persoană
17:45 - Prejudiciu de aproape 100.000 de lei. Un dezvoltator imobiliar a păcălit mai multe persoane din Bistrița-Năsăud că le-ar construi case
17:37 - Marian Rasaliu (PSD), despre proiectul legislativ pentru pensiile militare: „Urmează ca în viitorul apropiat, în cel mai scurt timp, să intre la vot și să fie rezolvată chestiunea aceasta” (VIDEO)
17:36 - Alina Petre, despre reținerea fostului șef de la CS Rapid, cu care e în proces de divorț: „Mi-am făcut duș, m-am fardat, m-am îmbrăcat” / A fost căsătorită și cu fiul unui fost șef SRI
17:32 - Radu Burnete (Concordia): Investitorii se tem de „o terapie de şoc, adică taxe surprinzătoare impuse sectorului privat” în 2025
17:23 - Compania Coca-Cola retrage de pe piaţă 28 de milioane de sticle de plastic din cauza unei posibile contaminări. Ce au transmis autoritățile din Austria