10 ani de mister privind soarta lui Michael Schumacher: Cu 5 zile înainte ca Shumi să împlinească 55 de ani, câteva amănunte despre viața de după accident a campionului

10 ani de mister privind soarta lui Michael Schumacher: Cu 5 zile înainte ca Shumi să împlinească 55 de ani, câteva amănunte despre viața de după accident a campionului

Cariera lui Michael Schumacher a adunat trofee de la șapte Campionate Mondiale de F1 alături de o serie uimitoare de recorduri. Dar nu a mai fost văzut în public de când a suferit o leziune cerebrală gravă într-un accident oribil de schi în 2013.

Un deceniu de incertitudine și secrete

O adevărată legendă a Formulei 1, Schumacher este considerat de mulți cel mai mare pilot al tuturor timpurilor. Dar pe 29 decembrie 2013, viața lui a fost schimbată rapid și irevocabil de un accident tragic, care la acea vreme incredibil – și crud.

Schumacher a pilotat cu experiență cele mai sălbatice, rapide și periculoase mașini din lume, timp de mai bine de 15 ani, obținând o glorie fără egal înainte de a se retrage în 2012, la vârsta de 43 de ani. Dar un an mai târziu, în timpul unei vacanțe de familie în Alpii francezi, a căzut la câțiva metri distanță de o pârtie de schi populară și s-a ales cu răni grave la cap.

În 29 decembrie 2013, viața lui Schumacher a fost schimbată rapid și irevocabil de un accident tragic, care la acea vreme incredibil – și crud, sursă foto: captură YT

O investigație ulterioară a considerat că Schumacher călătorea cu o viteză normală și nu schia peste abilitățile sale în momentul accidentului său. Dar se crede că rănile sale – care aproape sigur ar fi fost fatale dacă nu ar fi purtat cască – au fost agravate de un accident de motocicletă din februarie 2009, în care a suferit fracturi la cap și la gât.

De atunci, bătălia pentru sănătate a lui Schumacher din ultimul deceniu a rămas învăluită de mister.

Noi detalii despre îngrijirea lui Michael Schumacher non-stop

La zece ani de la acea zi fatidică – și cu doar cinci zile înainte de a împlini 55 de ani, acestea sunt datele principale despre felul în care se încearcă recuperarea acestuia.

Imediat după accident, echipa medicală a lui Schumacher a fost condusă de profesorul Gerard Saillant, expert în leziuni cerebrale și coloanei vertebrale și prieten apropiat al lui Schumacher, care a efectuat o intervenție chirurgicală pe un hematom din partea stângă a creierului său.

Șoferul a supraviețuit ambelor intervenții chirurgicale împotriva probabilității, dar a rămas în stare critică timp de câteva săptămâni. Până în aprilie 2014, Schumacher a fost retras treptat din comă indusă medical, proces care a fost finalizat în iunie 2014.

Apoi a ajuns la Spitalul Universitar Lausanne pentru reabilitare continuă, înainte de a părăsi unitatea în septembrie la casa familiei Schumacher de 50 de milioane de lire sterline din Gland, Elveția, pe malul lacului Geneva.

În 2018, au început să apară zvonuri potrivit cărora Schumacher ar fi fost mutat în secret într-un conac privat de pe insula spaniolă Mallorca de către soția sa Corinna. Zvonurile au fost și mai puternice în 2020, când Elisabetta Gregoraci – fosta soție a fostului șef al lui Schumacher la Benetton Flavio Briatore – a făcut niște observații pe această temă.

„Michael nu vorbește, el comunică cu ochii”, a spus Gregoraci în timp ce apărea în versiunea italiană a reality show-ului Big Brother. „S-au mutat în Spania și soția lui a înființat un spital în acea casă. Doar trei persoane îl pot vizita și eu știu cine sunt acestea”, a spus ea.
Dar afirmațiile ei au fost respinse de familie, managerul lui Schumacher și alte surse și s-a stabilit că acesta a rămas de fapt în Elveția.

Secrete, fișe medicale furate și un interviu fals AI

În ciuda unei demonstrații mondiale de durere și sprijin în egală măsură în urma accidentului lui Schumacher, soția sa Corinna, cu care s-a căsătorit în 1995, a insistat să păstreze secretul total asupra stării sale de sănătate.

Regula a fost respectată cu fidelitate de către cei dragi, prieteni și anturajul lui Schumacher, care cred că pilotul și familia lui imediată merită intimitate pentru a-și menține demnitatea.

Nimănui, în afară de câțiva de încredere, nu li se acordă acces la patul lui pe fondul unor protocoale stricte de securitate, care inevitabil au dat naștere la o serie de zvonuri cu privire la starea lui Schumi.

Dar acesta este un preț care merită plătit pentru Corinna și managerul lui Schumacher, Sabine Kehm, care a spus că mai multe încercări clandestine de a-l vedea pe Michael au fost lansate la doar câteva zile după accidentul său.

Într-o astfel de încercare, un jurnalist îmbrăcat în preot încercase să obțină acces în camera de spital a lui Schumacher sub pretenția de a oferi o binecuvântare alergătorului lovit.

„Nu mi-aș fi imaginat vreodată că s-ar putea întâmpla așa ceva”, i-a spus Kehm la acea vreme pentru Die Welt.
Dar șase luni mai târziu, familia lui Schumacher avea să sufere după o altă încercare pusă la cale de cineva de a dezvălui detaliile situației sale.

sursă foto: captură YT

Un director al companiei de elicoptere care a fost prezent la salvarea campionului și care l-a transferat dintr-un spital francez în Elveția la șase luni după accident ar fi încercat să-i fure dosarele medicale și să le vândă mai multor instituții de presă europene pentru 50.000 de euro.

Procurorii francezi au urmărit adresa IP a computerului folosit în furt către Rega, principalul operator de ambulanțe aeriene din Elveția. La acea vreme, compania a recunoscut că a primit un dosar medical pentru a ajuta la mutarea lui Schumacher, dar a negat cu fermitate că a fost implicată în furt.

Procurorii din Franța și Elveția au reușit să urmărească presupusul furt până la directorul companiei de salvare aeriană, care a fost arestat prompt și plasat într-o celulă de închisoare din Zurich.

Dar a doua zi dimineață, cu câteva ore înainte ca acesta să fie programat să meargă în fața instanței, ofițerii au găsit trupul fără viață al bărbatului spânzurat în celula lui.

Autoritățile nu au dat publicității numele, vârsta sau naționalitatea bărbatului. Dar procuratura din Zurich a declarat la acea vreme că a acționat singur și că nu există indicii că ar fi fost instabil psihic.

„Suntem profund șocați”, a spus Kehm atunci, dar a adăugat că orice publicare a dosarului medical „furat” ar duce la urmărire penală, iar acesta nu a mai fost publicat.

Un an mai târziu, familia a evitat o altă tentativă de dezvăluire a stării de sănătate a lui Schumi

Un „prieten”  căruia i-a fost permis accesul la casa lui Schumacher a reușit să facă o poză și să o scoată la vânzare. Imaginea ar fi fost transmisă unor grupuri media europene cu un preț de un milion de euro.

Dar procurorii germani au intervenit rapid, declarând că fotografia și tentativa ei de vânzare constituie o „încălcare a vieții sale personale” și o încălcare a vieții private.

Imaginea nu a fost publicată și până în ziua de azi nu au existat niciodată fotografii cu Schumacher făcute după accident.

„Primul interviu exclusiv mondial”, care a fost de fapt realizat de un chatbot AI

La începutul acestui an, o revistă germană a plasat pe prima pagină o imagine a pilotului de F1, susținând că a obținut primul interviu cu Schumacher de la accidentul său de schi din decembrie 2013.

Articolul îl cita pe Schumacher spunând că viața lui s-a „schimbat total” de la accident: „A fost o perioadă îngrozitoare pentru soția mea, copiii mei și întreaga familie”, ar fi adăugat „Schumacher”. „Am fost atât de grav rănit încât am stat luni de zile într-un fel de comă artificială, pentru că altfel corpul meu nu ar fi putut face față”.

Dar interviul, publicat în aprilie, s-a încheiat cu recunoașterea că citatele au fost inventate și că revista nu a vorbit cu Schumacher sau cu niciunul dintre membrii familiei sale.

Ulterior a fost dezvăluit că revista a folosit character.ai, un site notoriu pentru că permite utilizatorilor să genereze „conversații” cu celebrități, pentru a falsifica interviul.

Consecințele au fost rapide și îngrozitoare pentru Die Aktuelle. Editorul de atunci, Anne Hoffmann, a fost concediat aproape imediat, conducerea revistei, afirmând la acea vreme: „Acest articol lipsit de gust și înșelător nu ar fi trebuit să apară niciodată”.

Un expert german în media a etichetat încercarea drept „prea stupidă pentru a fi adevărată”. Controversa în jurul interviului fals a fost atât de puternică încât familia Schumacher a plănuit să dea în judecată ziarul, deși mai târziu s-a răzgândit.

Misterul privind starea actuală de sănătate a lui Schumi – și ce au dezvăluit apropiații acestuia până acum

Se cunosc foarte puține lucruri despre starea actuală a sănătății lui Schumacher din cauza controalelor stricte de confidențialitate menționate mai sus, puse în aplicare de Corinna și cercul său interior. Câțiva dintre bunii săi prieteni și foști colegi care au cerut să-l vadă pe campion au fost respinși.

Fostului coleg de echipă al lui Schumacher, Rubens Barrichello, i s-a respins cererea pe motiv că: „nu mi-ar ajuta la nimic nici mie, nici lui”.
La un an după accident, fostul manager al lui Schumacher, Willi Weber, a susținut că a încercat „de zeci de ori” să ceară permisiunea de a-și vedea vechiul client, dar a fost refuzat.

Ulterior, el a acuzat familia că a ascuns „întregul adevăr”, iar la începutul acestui an a recunoscut că a renunțat la speranța de a-l mai vedea vreodată.

Iar fostul proprietar al echipei Jordan, Eddie Jordan – care i-a dat lui Schumacher primul start în sport cu un pilot unic la Marele Premiu al Belgiei din 1991 – a dezvăluit că a fost în mod similar exclus, dar a spus că a înțeles politica de confidențialitate strictă a familiei.

De la operațiile inițiale, s-a împărtășit puțin despre diferitele proceduri pe care le-ar fi supus Schumacher în încercarea de a-și îmbunătăți starea. Dar în 2019 s-a raportat că a fost supus unui tratament cu celule stem în încercarea de a-și revigora sistemul nervos, fiind supus unei proceduri de ultimă oră la Spitalul European Georges Pompidou din Paris.

Tratat de renumitul chirurg cardiotoracic Phillippe Menasche, Schumacher a sosit pentru procedurile sale într-o ambulanță flancată de o echipă de securitate formată din 10 persoane. Se crede că Schumacher ar fi avut o a doua rundă de tratament un an mai târziu, dar acest lucru nu este confirmat.

Sursa foto: Twitter

În urma tratamentului, raportat de postul francez Le Parisien, personalul medical a declarat că Schumacher era „conștient”, dar nu a oferit alte informații.

Pe lângă aceasta, câțiva indivizi cheie din cercul interior al lui Schumacher au dezvăluit de-a lungul anilor o oarecare perspectivă asupra stării actuale a legendei.

Cine este Corinna Schumacher – soție iubitoare, mamă și păzitorul familiei

Corinna și-a asumat o mare parte din responsabilitatea de a proteja viața privată a soțului ei. Dar înainte de tragedie, ea a fost o parte inextricabilă a succesului său fulminant, în timp ce el a ajuns campion.

Este o sportivă desăvârșită, care a câștigat un Campionat European în 2010 și, de asemenea, a devenit o femeie de afaceri pricepută, ajutându-l pe Michael și consilierii lor să ia decizii de afaceri și investiții benefice, în timp ce a strâns sume incredibile de bani din câștigurile în curse, contracte profitabile și sponsorizări.

Vorbind cu publicația germană Bild, prietenii Corinnei au spus: „Ea a fost și este încă subestimată de mulți astăzi”, adăugând că Michael a fost unul dintre puținii care au înțeles cu adevărat cât de puternică este.

Schumacher a vorbit foarte frumos despre soția sa în mai multe interviuri de-a lungul carierei sale, declarând deschis că au luat decizii împreună și că ea este o sursă de putere imensă.

Corinna a acordat foarte puține interviuri din 2013, concentrându-se în schimb pe menținerea confidențialității soțului ei, gestionarea proprietății sale și construirea unor ferme de cai de renume mondial în Elveția și Texas.

sursă foto: captură YT

Dar în documentarul Netflix din 2021 „Schumacher” Corinna a fost mai directă decât oricând. Împărtășindu-și dragostea pentru soțul ei, ea a explicat că îi este dor de vechea lor viață împreună, dar a afirmat că bărbatul cu care sa căsătorit este încă acolo.

„Mi-e dor de Michael în fiecare zi. Dar nu doar mie îmi este dor de el. Le e dor și copiilor, familiei, tatălui său, tuturor celor din jurul lui’, a spus Corinna.

„Tuturor ne e dor de Michael, dar Michael este aici. Altfel, dar aici. Încă îmi arată cât de puternic este în fiecare zi. „Nu l-am învinuit niciodată pe Dumnezeu pentru ceea ce s-a întâmplat. A fost doar un ghinion – tot ghinionul pe care îl poate avea oricine în viață.

Corinna a mai discutat despre cum s-a simțit ca și cum „îngerii păzitori” ar fi vegheat cariera de curse relativ netulburată a lui Schumacher.
„Nu știu dacă este vorba doar despre un fel de zid de protecție pe care îl construiești singur sau dacă ești într-un fel naiv – dar pur și simplu nu mi-a trecut prin minte că i s-ar putea întâmpla ceva vreodată lui Michael”, a spus ea.

Corinna și Schumacher sunt căsătoriți din 1995.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`