1.000 de blocuri din București fără apă caldă și căldură din cauza unei avarii. Șeful Termoenergetica, precizări despre remedierea problemei și starea sistemului (VIDEO)

Publicat: 09 01. 2024, 13:47
Actualizat: 09 01. 2024, 14:41
Foto: Pixabay

Directorul general al Termoenergetica, Adrian Teodorescu, a vorbit despre avaria care a lăsat 1.000 de blocuri din București fără apă caldă și căldură, marți, pe B1 TV, la „News Pass” cu Laura Chiriac, și susține că problema urmează să fie remediată în următoarele ore, „iar până cel târziu diseară toate punctele termice afectate de această avarie vor reintra în regimul normal de funcționare”.

Potrivit Termoenergetica, „în Sectorul 2, zonele afectate sunt: Șoseaua Ștefan cel Mare și Bulevardul Lacul Tei, în Sectorul 5: Calea 13 Septembrie, Șoseaua Panduri, Spitalul Municipal, precum și strada Nicolae Filimon, Calea Griviței, Bulevardul Constructorilor și complexele studențești «Leu» și «Regie» din Sectorul 6 al Capitalei”.

Șeful Termoenergetica, pe B1 TV, despre avaria care a lăsat 1.000 de blocuri din București fără apă caldă și căldură

Întrebat despre această problemă, oficialul a spus: „Astăzi a fost înregistrată o avarie pe magistrala aferentă CET-ului Grozăvești, diametru nominal de 1.000. A fost depistată, s-au făcut toate manevrele necesare. În două-trei ore această avarie va fi remediată, iar până cel târziu diseară toate punctele termice afectate de această avarie vor reintra în regimul normal de funcționare”.

Referitor la cauze, el a explicat. „În primul rând, vechimea conductei. Vorbim de o conductă pusă în funcțiune în 1981, deci vă dați seama că are aproape 43 de ani de exploatare, iar această avarie a fost înregistrată astăzi, în jurul orei 10. Vă dați seama că din inerție termică nu putem discuta despre o sistare a căldurii sau îngheț în apartamente într-un regim de două ore, trei ore de întrerupere”.

Sistemul are conducte care au o vechime medie de peste 30 de ani

Întrebat dacă avem vreo garanție că miercuri nu va crăpa o altă țeavă, Adrian Teodorescu a spus: „Garanții nu există, având în vedere starea sistemului. Sistemul are conducte, magistrale care au o vechime medie de peste 30 de ani”.