Limbile nordice sunt extrem de căutate printre angajatori; Suedeza, daneza, norvegiana sau olandeză sunt printre cele mai căutate limbi străine și printre cele mai bine plătite. Și germana a început să mai câștige teren, conform prodecanului facultății FABIZ din ASE.
„Avem un dialog cu Camera de Comerț și Industrie a Franței, parteneriate cu Institutul Francez, dar și cu Ambasada Franței. Interesul companiilor franceze de a veni în România se simte din ce în ce mai mult. Există deja companii franceze care au operațiuni în România. Estimez că în următorii cinci ani și interesul candidaților pentru secția de franceză va crește din ce în ce mai mult“, a precizat Tănase Stamule, conform Libertatea.
Universitățile au fost nevoite să adopte măsuri precum parteneriatele cu diferite companii, pentru ca studenții să se adapteze mai ușor la cerințele de pe piața muncii. „Noi avem multe parteneriate cu companiile din piață pentru că angajatorii au nevoie de candidați care să cunoască limbi străine. Una dintre direcțiile pe care le au parteneriatele noastre cu mediul de afaceri sunt stagiile de practică. Am avut circa 200 de tineri care au beneficiat de stagii de practică din partea companiilor de vârf din piața muncii“, a mai spus Stamule.