Vicepreședintele Automobile Dacia: Renault ar putea transfera o parte din producție în Maroc, dacă angajații continuă cu cererile nerealiste

Vicepreședintele Automobile Dacia: Renault ar putea transfera o parte din producție în Maroc, dacă angajații continuă cu cererile nerealiste
Foto: evz.ro

Negocierile eșuate de la Dacia ar putea afecta serios competitivitatea uzinei de la Mioveni, în fața celei din Maroc, iar prelungirea actualului conflict dintre angajații companiei și conducere pe tema noului contract colectiv de muncă ar putea lua o „turnură pe­ricu­loasă pentru uzina de la Mioveni”, a declarat vicepreşe­din­tele Automobile Dacia, Constantin Stroe.

„Dacă acest protest nu se va încheia rezonabil, iar angajaţii vor continua cu aceste cereri nerealiste, există probabilitatea tot mai mare ca Renault să transfere în Ma­roc o parte importantă a producţiei Dacia, deoa­rece costurile din România vor deveni prea mari“, a spus Constantin Stroe, potrivit ZF.

Sindicatul şi conducerea s-au întâlnit pentru a 15-a oară să discute despre Contractul Colectiv de Muncă, însă tot fără rezultat. Sindicaliştii au convocat pentru joi Adunarea Generală, unde vor stabili care vor fi formele de protest cu care vor să forţeze conducerea să le accepte cererile.

Liderii de sindicat ai Dacia au cerut conducerii o majorare a salariului pentru Contractul Colectiv de Muncă, dar şi anumite facilităţi care s-au regăsit şi în vechiul contract, expirat pe 6 aprilie.

Reprezentanţii din conducere au refuzat majorările. „Este o solicitare complet nerealistă, care pune în pericol competitivitatea Dacia în raport cu alte uzine din Grup şi, în cele din urmă, locurile de muncă atât de pe platforma de la Mioveni, cât şi din industria auto românească. Dincolo de această poziţie a sindicatului, mizăm pe responsabilitatea salariaţilor noştri pentru a construi împreună un viitor sigur şi stabil pentru compania noastră”, a declarat Radu Mavrodin, Director Resurse Umane Renault România.

Dacă până joi nu se va ajunge la o înţelegere privind încheierea noului Contract Colectiv de Muncă, angajaţii de la Dacia amenință că vor opri lucrul şi vor iesi în stradă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`